Горещ слух в Lupa.bg: Гунчева взела 1 милион, за да гласува "за" правителството

Отцепничката от "Възраждане" признава, че може и да подкрепи кабинет с премиер Асен Василев, защото иначе "ще дойде ГЕРБ"

Новини
19:50 - 04 Юли 2022
8844
Горещ слух в Lupa.bg: Гунчева взела 1 милион, за да гласува "за" правителството

Горещ слух, че бившата депутатка от "Възраждане" Елена Гунчева е получила атрактивната сума от 1 милион лева, за да гласува "за" правителството на Асен Василев, обхожда политическите среди в последните дни. Според мълвата, сумата е била дадена миналата седмица на скандалната пловдивска юристка.

Ако се вярва на източника на Lupa.bg, вербовката на Гунчева, коато се превърна от яростен критик на "Продължаваме промяната" в подкрепящ бъдещия втори кабинет на тандема Кирил Петков-Асен Василев, е била осъществена от Настимир Ананаиев, който е ползвал посредничеството на друг виден адвокат. За "финансов мотив" на Гунчева да се отцепи от "Възраждане" намекна и лидера на партията Костадин Костадинов преди дни.

Днес вече независимият депутат Елена Гунчева не изключи възможността да подкрепи правителство с премиер Асен Василев. Само допреди няколко месеца Гунчева бе готова да предостави на руснаците точните координати на българския Министерския съвет, за да решат проблем с "високоточковите" си оръжие.

"Нека видя какъв състав и структура на Министерски съвет ще предложат от ПП. Както знаете, аз съм в болнични. Да, свързаха се с мен, но не съм казала, че ще подкрепя правителството. Въпросът е, че в момента нещата са такива, че трябва да се избира много внимателно", коментира Гунчева пред БНР. Тя обясни, че рискът е страната да влезе в спирала от избори, а ГЕРБ да се върне на власт. В същото време Гунчева определя досегашното управление на ПП като "наистина катастрофално".

"Не знам доколко "Продължаваме промяната" изобщо са склонни да променят нещо в досегашното управление, което поне според мен беше наистина катастрофално", обясни тя. И допълни, че присъствието ѝ в пленарната зала в деня на гласуването на кабинета "Василев" ще зависи от състоянието ѝ, тъй като в момента имала "известни трудности" с придвижването.

Според нея изгонването на 70-те руски дипломати и служители е "срамна постъпка" и "катастрофална грешка", която ще окаже дългосрочен ефект върху двустранните ни отношения.

Преди две седмици Елена Гунчева обяви, че напуска "Възраждане" и парламента, но бързо размисли и обяви, че остава в Народното събрание като независим депутат. Ако тя подкрепи кабинета, Асен Василев ще има 116 гласа, като са му нужни най-малко още 5, за да бъде избрано редовно правителство. Все по-актуални стават слуховете, че за новото правителство са вербувани още 3-ма от депутатите на "Има такъв народ", както и двама от ГЕРБ, които най-вероятно няма да се явят в парламента в деня на гласуването на новото правителство.