Горещо в Lupa.bg: Първи снимки на конфискувания "Майбах" на Ахмед Доган

Закараха лимузината в подземен гараж на МВР

Общество
14:43 - 06 Септември 2024
6382
Горещо в Lupa.bg: Първи снимки на конфискувания "Майбах" на Ахмед Доган

Издирваният автомобил на Румен Гайтански-Вълка, на стойност близо 1 милион евро, вече се намира в подземен паркинг на полицията. Както Lupa.bg съобщи по-рано днес, лимузината е била открит в сарая на почетния председател на ДПС в Росенец.

Преди малко сайта ни разкри, че колата е била подарена от собственика на компанията "Волф" Румен Гайтански-Вълка за рождения ден на Сокола. Смята се, че лимузината е взета с пари от задигнатите 150 милиона лева от необслужения кредит, който фирма на Вълка взима от държавната ББР. Освен щедрите подаръци, които Ахмед Доган получава, в сарая му е донесена и сумата от 30 милиона лева в брой - неговият дял от 20% от грабежа, твърдят запознати.

Към момента от МВР не коментират официално процесуално-следствените действия и откритите превозни средства. Същевременно обаче Lupa.bg се сдоби с първите снимки на запорирания от полицията луксозен "Майбах". Те са направени от бургаския фотограф Румен Раканов. Колата се съхранява от органите на реда в подземен паркинг, собственост на МВР.

Лимузината е подарък за Ахмед Доган от Румен Вълка. Сокола не е успял да я вземе при бягството си от летния сарай в Росенец

В този подземен паркинг на бургаската полиция се съхранява "Майбах"-а на Доган

На 14 август стана ясно, че част от автопарка на Румен Гайтански - Вълка се съхранява при камионите на ВОЛФ и ДИТЦ. Доказателства по разследването показват, че тези луксозни автомобили са закупени с пари от близо 150-милионния кредит, отпуснат от ББР. Съдът е дал разрешение да бъдат иззети 8 автомобила. Три от тях - "Бугати", "Ролс Ройс" и "Мерцедес" са открити. Останалите 5 се издирват.