Горублянци свалиха блокадата, но чакат среща с институциите на 20 юни

Новини
20:51 - 15 Юни 2022
3487
Горублянци свалиха блокадата, но чакат среща с институциите на 20 юни

До 20:00 часа продължи поредната блокада на "Цариградско шосе" от недоволни жители на столичния квартал Горубляне.

Протестиращите съкратиха времетраенето на блокадата заради предстоящите срещи по темата с представители на отговорни институции.

В инициативния комитет "Горубляне" днес са получили потвърждение за провеждането на планираната за 20 юни - понеделник, среща в регионалното министерство (МРРБ).

От ведомството вече са посочили, че на срещата участието си са потвърдили представители на министерствата на финансите и земеделието. Отговор към момента не е получен от Министерството на околната среда и на Столичната община - за присъствието на главния архитект на София Здравко Здравков.

Анита Тарабанова от инициативния комитет обясни, че от срещата в понеделник ще се разбере какво точно се случва с имотите, които са под панелните комплекси, и имотите, които са предвидени в Общия устройствен план на София за някакви публични мероприятия, като не са отчуждени вече 30 години, от които повече от 15 години, откакто е Общият устройствен план на София.

От информацията за присъствието на срещата понеделник на представители на Министерството на околната среда и на Столичната община зависи продължителността на протестните блокади в участъка от "Цариградско шосе" за четвъртък и петък.