Гошо Дерменджиев: Показахме висок футболен интелект

Спорт
11:12 - 27 Октомври 2023
1877
Гошо Дерменджиев: Показахме висок футболен интелект

Новият старши треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев, който се завръща за трети път начело на тима, видя доста положителни моменти при загубата от Фенербахче в турнира Лига на конференциите.

"Фенербахче е един изключително добър отбор, но вие знаете, че винаги съм бил максималист и затова сме постигнали тези успехи с Лудогорец. И трябва да ви кажа, че мислех да направим по-добър резултат тук днес", започна българският треньор.

"Най-вече ме интересува как отборът ще продължи психологически. След като един мач е свършил при определен резултат, няма какво да го коментираме. При всички случаи головете в нашата врата станаха причина да загубим, дори и да мислим, че сме играли равностойно.

Знаете когато Лудогорец е играл срещу Реал (Мадрид), Ливърпул, Арсенал, Пари Сен Жермен – когато съм бил аз, така или иначе по някакъв начин отборът се е надигравал с противника. И се е надигравал на базата на това, което притежава другия отбор, и с това е допринасяло да се развиваме. Тези играчи трябва да се изправят срещу такива отбори и да се противопоставят".

"Aз съм доволен от това, че в този мач играчите ни показаха един изключително добър интелект. Това е много важно, това е моментът, в който мисля, че отборът ни може да израсне още. Поздравления за Фенербахче, за това, което играят и това, което правят. Само адмирации за отбора", завърши Дерменджиев.