Гошо Вратарчето наглее: Срещу ЦСКА ни ограбиха!

Лудогорец ще вземе титлата, а феновете пълнеха "Герена" заради Мъри, убеден е Петков

Топ
17:00 - 13 Април 2023
2727
Гошо Вратарчето наглее: Срещу ЦСКА ни ограбиха!

"На всички е ясно, че ние стояхме добре в този мач с ЦСКА. И тук идва един момент, когато, ако мога така да се изразя, те ограбват. Славия не е Левски и не е ЦСКА, но Славия произвежда млади футболисти. Аз ги усещам нещата за какво става дума. Нормално, ЦСКА се бори за титлата, но по този начин ограбиха нашите деца, както се казва. Имаме 17-18-19-годишни, за които е неприятно след мача да им обясниш, че това е футбол и че това се случва в такива мачове. Това бе един напълно редовен гол. Сега се замислям, че ако бяхме повели с 1:0, гарантирам, че при всички положения мачът нямаше да завърши по този начин", сподели вратарят на Славия - Георги Петков.

Освен че коментира мача с ЦСКА, той изрази мнение и за бурните процеси в бившия му клуб Левски, развитието на Славия и на националния отбор.

Петков е на мнение, че 90% от феновете на Левски в последно време са присъствали на "Герена" заради Станимир Стойлов. Според него Лудогорец е доста по-стойностен отбор от ЦСКА и именно поради тази причина се надява "орлите" да станат шампиони.

"Аз гледах дадената ситуация доста пъти. Човекът, който в случая пречи на вратаря, е техният защитник Мено Кох. Той каза след мача: „Не разбрах защо отмениха гола на Славия“, за което мога да го поздравя! Той бе единственият човек, който пречеше, а не нападателят. А и това разстояние от 23-24 метра не е 3 метра, за да пречи Ахмед на вратаря. Той имаше страшно много видимост. Повтарям се – ако някой е пречил, то това е бил техният защитник.

Искам да се знае, че моето пускане в игра е единствено и само решение на треньорския щаб. Много пъти съм казвал, че Гошо Петков е винаги готов, когато треньорите преценят и могат да разчитат на мен в такива мачове. Предпочетоха в този мач да съм аз заради опита, тъй като това бе рисков мач. Единствено съжалявам, че не можах да помогна на отбора да спечели нещо от този мач. Иначе аз имам доста загуби, за друго не ме е яд", сподели още известният с прякора си Гошо Вратарчето страж.

"Нападателят Дюкенс Назон, ако беше българин, млад нападател на ЦСКА, то аз нямаше да го коментирам, но сега за него ще кажа. Самото изявление на неговия треньор, който при смяната, когато излизаше, го нарече клоун. Направете си сами сметката за какво става дума. Идва някакъв чужденец, който е 30 килограма отгоре, аз не знам господин Ганчев как ги взима тия футболисти, и му дават шанс шест месеца да свали тия килограми. Сега изведнъж да става звезда в България – това аз не го приемам. Той може да си прави каквото си поиска. Аз достатъчно съм играл, печелил съм купи и титли, аз не знам той нещо да е спечелил. Какво да му обръщам внимание на един чужденец, който е дошъл в България и то в отбор като ЦСКА да го прави това нещо?", диви се Петков.

"Едно от най-важните неща, е, че израстването на Светльо Вуцов се дължи на треньора му – Радостин Станев. Аз им помагам, когато мога, момчето слуша, което е най-радващото. Допитва се, попива и стои добре. В елита има добри млади вратари. Ще дам пример с Шейтанов в Септември, Андреев в Левски, за които аз се радвам. Преди няколко години, когато получих наградата за Вратар на годината, ми стана неприятно, като видях класацията след мен. Може би от петима вратари трима бяха чужденци. Радвам се, когато видя български вратари да пазят, защото мисля, че в България винаги е имало добри вратари и ще има. Да не изпусна да спомена и Наумов. Той е голям талант и неслучайно пази на националния отбор, където са конкуренция със Светльо. Конкуренцията ражда шампионите, както казват хората", сподели още ветеранът.

"По принцип съм „за“ подмладяването навсякъде. Моето лично мнение е, че при Кръстаич доста млади футболисти се извикаха в националния отбор, но трябва да се направи един гръбнак от опитни и млади. Разберете, трудно им е на тези млади футболисти, които влизат по 20 минути или едно полувреме, а след това да излезеш на тази атмосфера и този стадион, говоря за мача с Унгария. Трябва да има и опитни футболисти, за да може да се случват нещата и да помагат те на младите. Това е моето мнение и мисля, че ще излязат футболисти", коментира Георги Петков.

"Не отива на клуб като Левски да се случват тези неща. Още повече, че е между г-н Сираков и г-н Стоилов. Аз съм работил и с двамата, и това ми бяха годините, в които спечелих много в Левски. Те ми подадоха ръка, за което съм им благодарен. Казах преди време, че трябва да се седне на една маса и да се разберат. Не може всеки да дърпа на другата страна. Явно не можаха да го направят това нещо, защото видяхме раздялата на Стоилов. Неприятно е за всички фенове на Левски, защото, казвал съм го и друг път, 90 % от хората на стадиона идваха заради г-н Стоилов.

Не мога да си обясня защо има разделение. Не знам какво делят там, но знам, че в името на Левски това не трябваше да се случва. Левски е Отбора на народа и не трябва да се случват такива неща. Примерът, който го имат, беше в ЦСКА. Видяхме празните трибуни, видяхме бойкота на феновете към ръководството, но се видя в един момент, че няма как да станат нещата. Може би ръководството на ЦСКА е предприело такъв ход да се говори с част от фракциите на клуба и виждаме, че в момента при тях феновете им помагат.

С Топчо сме приятели от много време. Мъжко момче е, трябва да има и малко късмет. Мисля, че и в предния му престой той показа, че може да води отбор като Левски. Дай Боже, да му се получат нещата! Днес четох, че собственикът на Левски е излязъл и е потвърдил това, което се тиражираше по медиите, че Елин Топузаков ще е временният треньор до края на първенството. Мисля, че ще се справи. Много е важен този мач с ЦСКА. Както се казва, Левски, когато бие ЦСКА, след това шест месеца всичко може да стане", допълни пред Гонг стражът на славистите, засягайки темата с Левски.

"Лудогорец е доста по-добрият тим от ЦСКА. Направиха треньорска смяна с един доста добър специалист като г-н Петев. Надявам се те да станат шампиони, защото не е тайна за никого, че ЦСКА не играе добре и то от доста време. ЦСКА по някакъв начин, с късмет или с тия победи с по 1:0, побеждава, но това при тях ще спре", завърши Петков.