Готова е експертизата за катастрофата на Лютви Местан

Единственият привлечен като обвиняем остава лидерът на партия ДОСТ

Новини
14:06 - 15 Ноември 2019
2367
Готова е експертизата за катастрофата на Лютви Местан

Готова е автотехническата експертиза за катастрофата с политика Лютви Местан. Разследването по случая продължава.

Това заяви пред БНР заместник окръжният прокурор на Кърджали Димитрина Делчева, но отказа да посочи детайли от експертизата.

По думите й единственият привлечен като обвиняем остава лидерът на партия ДОСТ.

Автотехническата експертиза беше назначена след катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Срокът на разследване на случая беше удължаван 3 пъти заради вещите лица. Изготвянето на експертизата им отне половин година.

Катастрофата стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско. При опит Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път, водещ към Гърция, последва сблъсък с "БМВ", което се движи от Кърджали към ГКПП "Маказа".

От удара "БМВ"-то излита от главния път и пада на над 100 метра в близкото дере. В катастрофата загина 6-месечно момиченце, което пътува се със семейството си към Кирковско. 9-годишното братче на бебето, както и родителите му бяха ранени. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка. 

Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Първоначално книжката му бе отнета, но след това му я върнаха.