ГОВОРИ МОСКВА: Колективният имунитет в Русия достигна 60%

Страната е пета в света по заболеваемост от коронавирус

Топ
19:30 - 15 Септември 2021
4532
ГОВОРИ МОСКВА: Колективният имунитет в Русия достигна 60%

Близо 60 на сто е достигнал колективният имунитет срещу коронавируса у населението на Русия. Това заяви директорът на Научно-изследователския институт по епидемиология и макробиология в Санкт Петербург Арег Тотолян.

Междувременно страната бе залята от трета вълна на вируса. Нещо повече – Русия отново влезе в топ 5 на черната класация по брой заразени. По тази показател тя вече е на пето място в света с близо 7,2 млн. случая на „Ковид-19“ от началото на епидемията досега.

Първи в рейтинга са САЩ с 40 млн. случая, втора е Индия – 33 млн. и трета Бразилия с 21 млн. случая на заразата. Вече няколко дни подред новозаразените за денонощие в Русия надхвърлят 15 000. Здравните власти обясняват бума на „Ковид-19“ с нахлуването в страната на по-агресивния вариант на вируса – „Делта“.

По-рано стана ясно, че ваксината срещу коронавирус става задължителна за служителите в сферата на доставките в Москва. Това предвижда указ на столичните власти. Мярката ще засегне куриерите, доставящи стоки и услуги по домовете. Преди дни бе съобщено, че държавната агенция „Росавиация“ призовава руските авиокомпании да въведат бонуси и по-евтини самолетни билети за ваксинираните срещу коронавирус граждани. Допълва се, че повечето въздушни превозвачи са готови да откликнат на апела. Към днешна дата ваксинираните граждани на Русия са близо 40 млн. или почти една трета от населението на страната.