Гръцки съд осъди Магуайър на 21 месеца затвор

Спорт
10:54 - 26 Август 2020
1490
Гръцки съд осъди Магуайър на 21 месеца затвор

Гръцкият съд призна за виновен защитника на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър. Той бе осъден на 21 месеца и 10 дни затвор, които ще бъдат изтърпени условно, тъй като това е първото му сериозно провинение.

Изпитателният срок е три години. Адвокатите на футболиста ще обжалват, а от Ман Юнайтед подкрепиха своя футболист с официално съобщение.

Капитанът на „червените дяволи“ бе обвинен за нападение с цел нанасяне на лека телесна повреда, съпротива при арест и многократни опити да подкупи длъжностни лица.

Делото се състоя днес в Сирос. Магуайър не присъства, тъй като той вече се прибра в Англия. Адвокатите на английския национал се опитаха да отложат съдебното заседание, но неуспешно.

Братът на Хари – Джо и техният семеен приятел Кристофър Шарман също бяха признати за виновни, въпреки че и тримата предираха за невинни.

В четвъртък вечер Магуайър се забърка в уличен бой, след като фен на друг английски отбор е намушкал сестра му в ръката с остър предмет. Футболистът се хвърлил на нападателя мигновено. Той ударил виновника и тогава е избухнал масовият бой, който стигна до медиите.