Град Манчестър окупира върха в Англия

Спорт
11:32 - 18 Януари 2021
1395
Град Манчестър окупира върха в Англия

Манчестър Сити спечели безпроблемна победа нас Кристъл Палас с 4:0 и съкрати разликата с Манчестър Юнайтед, който направи 0:0 при гостуването си на Ливърпул. 

„Гражданите“ отбелязаха първи гол при първата си по-сериозна голова ситуация в мача. В 26-ата минута Джон Стоунс оползотвори по най-добрия начин подаване на Кевин де Бройне и с глава преодоля стража на гостите. Това бе асистенция номер 100 на де Бройне с екипа на Манчестър Сити във всички състезания. Той е в отбора от 2015 година, а това постижение не е правено от нито един друг играч във Висшата лига.

До края на полувремето Гюндоган, Фернандиньо и Жезуш имаха добри възможности, но не успяха да реализират. Домакините владееха топката в цели 74% от времето през първата част.

Все пак логичното се случи през второто полувреме, когато паднаха още три гола. Първо в 56-ата минута Илкай Гюндоган се измъкна от защитата на съперника, стреля от границата на наказателното поле и изпрати топката в долния десен ъгъл, оставяйки безпомощен Гуаита – 2:0.

В 68-ата минута Сити вкара и трети гол. Рубен Диаш стреля, топката рикушира, но попадна в Джон Стоунс, който отбеляза третото попадение в срещата.

Крайното 4:0 оформи Рахим Стърлинг 2 минути преди края на срещата. Той се разписа от пряк свободен удар, при който остави безпомощен стража на гостите.