Градев: Касабов и Гонзо разиграват театър

Спорт
11:20 - 15 Март 2024
1893
Градев: Касабов и Гонзо разиграват театър

Кандидатът за президент на БФС Георги Градев преди началото на Извънредния отчетно-изборен конгрес направи няколко изявления, с които се опита да представи новини от последните минути.

Той заяви, че според него двама от кандидатите и негови конкуренти – Георги Иванов и Михаил Касабов, са се обединили. Договорката е Касабов да се откаже в полза на Иванов и да приеме отново ролята на вицепрезидент, ако Иванов бъде избран.

11-ият Конгрес се провежда заради оставката на Борислав Михайлов през декември, продиктувана от безредици преди и по време на Европейската квалификация България – Унгария, играла се на 16-и ноември в София

"Ако трябва да съм честен, хората би трябвало да са дошли, за да упражнят свободата си на вот. Тъй като мракобесните времена, които бяха 18 години, са отминали. Вчера видях уплашени делегати. Надявам се, че това е само привидно заради хората от БФС, тъй като оттам има голям натиск да се гласува за статуквото. Вие много добре знаете кой е статуквото – това са двамата души, които са се обединили днес: Георги Иванов и Михаил Касабов, между които днес са се обединили", започна Градев.

И добави, че според него единствено промяна могат да донесат Димитър Бербатов, Георги Захариев и самият той.

"Да, чувам, че има натиск. Говорих с делегати. Споменават се за суми от порядъка на 5 хиляди лева, които са давани в район Бургас и район Свиленград, за да се гласува за Георги Иванов", каза още Градев.