Градев: Първото нещо, което ще направя като президент, е да организирам чартър за дамите (ВИДЕО)

Радикалната промяна ще се случи постепенно, заяви юристът

Спорт
16:39 - 13 Март 2024
1656
Градев: Първото нещо, което ще направя като президент, е да организирам чартър за дамите (ВИДЕО)

“Радикалната промяна ще се случи постепенно. Хората се плашат от радикални промени, когато не са подготвени”, сподели адвокат Георги Градев.

На въпрос - какъв ще бъде първият му ход при встъпване на длъжност, като президент на БФС, Градев отговори: “Ще ви изненадам, защото той не е свързан с управлението на БФС, а с това, което искам да представлява БФС. Това, което разбрах от шахмата е, че когато създадеш удобство на дамите, тогава те си разгръщат потенциала.

Първото нещо, което искам е да организирам чартърен полет за националния ни отбор за жени за предстоящия им мач срещу Казахстан. Това ще ми е първата задача ако вляза или като президент или като член на изпълкома. Искам на 2 април нашите момичета да получат правото да летят като нормални хора. Ние не сме най-добрата нация във футбола за жени, но когато не създаваш предпоставки за разкриване на потенциал, ти не можеш да го разкриеш.”

“В страницата на Ботев Пловдив във Фейсбук има уникални снимки на момичета, които тренират футбол. Поздравявам ви. Това трябва да бъде в обществото. Защо е само на страницата на Ботев това? Запалете хората - по билборди, в публичното пространство, покажете ги, за да запалим хората. Основата е масовия спорт - трябва да започнем в училищата между 6 и 14 години. Съществува схващане, че е срамно момиче да играе футбол? Трябва да го излекуваме. Трябва да лицензираме треньорите, които да преподават футбол в училищата ”- в продължение по темата за женския футбол

“Ролята на футболния съюз в аматьорския футбол е ексклузивна. И това всъщност е целта - да ги отделим от професионалния футбол. От една страна да им дадем продукт, от който те да се издържат и да не фалират, а от друга да отпушим процесите в аматьорския футбол. Това е целта на БФС”, отговори адвокат Градев на въпрос за Зоналните съвети, тяхната работа и процеси в аматьорския футбол

“Не може да има четири "В" групи, трябва да има 6. Прекалено огромно е разстоянието. Ако трябва един клуб от Пазарджик да отиде и изиграе мач в Кюстендил - това са 9 часа. В изпълкома трябва да има хора, които отговарят за аматьорския футбол.”