Графа притеснен от флирта с простащината

Музиката ме изгаря, но ме кара и да се чувствам жив, споделя певецът

Култура
23:40 - 11 Април 2019
2052
Графа притеснен от флирта с простащината

„Българската музика има бъдеще, но има и неща, които ме притесняват – едно от тях е прекаленият флирт с простащината”. Това сподели в интервю за Радио „Фокус” – Пирин Владимир Ампов – Графа в навечерието на концерта му в Благоевград, който ще се проведе на 15 април в зала „Яворов“.

„Смятам обаче, че има и много хора, които могат да отстояват позициите и аз като продуцент и творец се стремя да не правя компромис в тази посока, за да може дадена музика да се продава повече от друга. Мисля си, че хубавата и стойността музика винаги си пробива път и това е формулата за бъдещето на българската музика – да се прави повече стойностна и смислена такава, за да може да се върви напред“, каза певецът.

Графа добави, че другото нещо, което помага дадена музика да върви напред са концертите на живо. „Това е нещо, което не съм измислил аз, а е световен пример. Вече десетилетия наред виждаме, че когато един изпълнител е успешен, то той прави стотици турнета, а хиляди хора го следват и слушат. Това всъщност е истинския музикален шоу бизнес“, отбеляза Владимир Ампов.

Певецът допълни, че за него музиката е любов, макар да звучи шаблонно. „Музиката е нещо, което ме изгаря, което ме кара да се чувствам жив, което може да ме извади от тъмни състояния на духа. Музиката е ѝ нещо, което ми дава смисъл. Ето сега завършвам последния си албум, който ще излезе началото на юни. Поради тази причина спя по 3-4 часа на денонощие, но сила ми дава това вдъхновение и това вълшебство, наречено музика, защото творческия процес по създаването на един албум е нещо много незаменимо. Ще ви издам и една тайна. Така беше и когато правих предния албум „Моменти“ – някои песни си представях как ще звучат на живо, пред хората по време на концерти“, заяви Владимир Ампов.

Графа отбеляза, че по същия начин е и с част от песните, които сега подготвя за новият си албум. „Представям си как ще звучат на сцената и каква емоция ще изпитаме и аз, и публиката, когато ги представям пред тях. Това са едни искрени и чисти мечти, които са много хубави и аз благодаря на Бог, че ми е дал таланта да се занимавам с тази професия, защото това е една много кристална свобода извън времето“, уточни певецът.