ГРЪМ OT "ДОНДУКОВ": Души ли котки Крум Зарков?

Правосъдният министър призна, че е имал остър конфликт със семейството на Мая Нешкова и Кирил Икономов

Политика
12:30 - 20 Декември 2022
12014
ГРЪМ OT "ДОНДУКОВ": Души ли котки Крум Зарков?

Бесен скандал гори от часове по високите етажи на властта заради твърдение от композитора Кирил Икономов и съпругата му певицата Мая Нешкова, че правосъдният министър в служебното правителство и личен приятел на президента Румен Радев Крум Зарков е душил котката на семейството на метри от "Дондуков" 1. Бруталният разказ се появи в понеделник в късния следобед първо в агенция "Пик", но бързо стигна и до политиците и интелектуалците. Първи темата поде бившият лидер на СДС Борис Марков, последван от Милена Фучеджиева, а Крум Зарков накрая бе принуден сам да вземе отношение. 

"Никога не съм наранявал и не бих наранил живо същество. Вкъщи със семейството ми се грижим за коте, което прибрахме от улицата миналата година. Това е отговорът на вашите въпроси, които ми се задават в резултат на тиражани нелепици. Минахме през огън и вода, за да подготвим законопроектите, като например този за механизъм за разследване на главния прокурор, заради които вероятно се организират подобни кампании. Ще продължа да отстоявам идеите за реформи", написа днес правосъдният министър в отговор на обвиненията. 

Те обаче продължават да са умопомрачителни. Според твърденията на Мая Нешкова и съпругът й Кирил Икономов Заркови се преместили да живеят между техния апартамент и студиото им. А заради съседски разпри (не става ясно дали по политически причини - б.р.) през 2020 г., когато фамилията на тогавашния депутат от БСП вдигнала шумен купон, собствениците на съседните жилища били принудени да възроптаят. Тогава, според разказа за Зарков той излязъл от дома си по слипове и директно се нахвърлил върху котката на изпълнителката на вечния хит "Рожден ден". Животното било душено и блъскано в стената, имало и кръв. Тогава Икономов и Нешкова извикали полиция, но всичко, по думите им, било потулено.

Впоследствие, твърди семейството, двамата били принудени да продадат дома си на "Дондуков", за да не съжителствали повече със Заркови и двете им малки деца.

Прави впечатление обаче разминаване на Нешкова и Икономов във фактологията, защото миналата година въпросният апартамент всъщност е бил продаден през частния съдебен изпълнител Милен Бъзински заради необслужван ипотечен кредит. На 21 юли 2020 г., точно в разгара на съседската война със Заркови имотът е бил пуснат на публичен търг с начална цена 110 бона. 

Още по-странно е, че на 1 май тази година Нешкова сама се хвали във фейсбук профила си с получен поздравителен адрес от държавния глава Румен Радев. Припомняме, че Зарков е назначен от него, а майка му - известната журналистка Анна Заркова бе в Инициативния комитет по издигането на Радев за втори мандат на "Дондуков" 2. 

В същото време някогашният лидер на сините Борис Марков твърди, че президентът никога не би допуснал насилие над животни и би трябвало веднага да вземе мерки по отношение на фигурата на правосъдния министър, защото сам бил стопанин на домашен любимец - лабрадор. От друга страна, разкрива, че вече били намерени и преписките по отношение на предполагаемото насилие на Зарков над въпросната котка. Важно е уточнението и че след бърза ветеринарна намеса животното е било спасено, а не е убито. "Завършена свиня с диплом с кофти външен вид, който открива наркотиците, оргиите и удоволствието да убива животни, с което компенсира липсата на женско внимание", коментира Борис Марков - също стопанин на котка. 

Крум Зарков е женен от години и е баща на две момчета, с чиито успехи често се хвали. Журналисти също коментираха ужасени информацията за котката на Нешкова и Икономов, защото министърът много обичал уличното животно, което прибрал преди година в дома си. 

"И в този ред на мисли съпругът на Мая Нешкова разказва как Крум Зарков взима котката им и я удря с всичка сила два пъти в стената. Налагат се две операции за да бъде спасен животът на животинчето. Явно котката му е говорила някакви гадости за детето му. Какви са тези мъже?! Какви са българските мъже? Крум Зарков е черешката на тортата на отвращението.

Може ли такъв човек да е министър? Може ли такъв човек да има място в модерна европейска партия?

Може ли политическите му съюзници да приемат всичко, така, както Слави Минеков наложи един отровител на животни да е с висок пост в Министерство на културата? В Министерство на културата работи горд отровител на кучета, разбирате ли? Правосъдният министър размазва в стена котки! Какво става?! Преди години Вежди Рашидов се сби с полицай и прекара няколко часа в ареста докато се замаже историята. Ясно е, че няма как Зарков да бъде осъден, но обществото, политическите му партньори, Президентът?? Както и да е. Хубавото тук светкавично е избутано и пребито по един или друг начин от по-силното Грозно", коментира тази сутрин и писателката Милена Фучеджиева. 

Пред агенция "Пик", където първо гръмна скандалът със служебния министър, той коментира лаконично, че е радостен за прекратеното съжителство с Мая Нешкова и Кирил Икономов. "Сега съм щастлив, че вече нямам комшии като тях. Кирил Икономов не е много... Той пускаше жалби, че съм му откраднал автомобилните гуми", добавя Зарков многозначително.