Гръмнаха бивш национал на ЮАР със седем куршума (снимки)

Подозират скандалния Оскар Писториус за поръчката срещу Марк Бачелор

По света
12:52 - 16 Юли 2019
4939
Гръмнаха бивш национал на ЮАР със седем куршума (снимки)

Показна екзекуция на популярен футболист разтърси Южна Африка. Бившият национал на страната Марк Бачелор бе застрелян в джипа си, докато паркира пред дома си в Йохансебург. По сведения на полицията двама мотористи са доближили автомобила и гръмнали жертвата със седем куршума, които са го усмъртили на място.

Първата версия е за мокра поръчка, тъй като убитият е имал доста ценности и пари в себе си, но нищо не е откраднато от похитителите. За извършителите на жестокото деяние все още няма заподозрени. Веднага обаче бе замесено името на скандалния южноафиркански лекоатлет Оскар Писториус, който минава за враг номер 1 на Марк Бачелор.

През последните години двамата бяха във вражда, особено покрай процеса срещу Писториус за убийството на годеницата му Рива Стеенкамп през 2013 г. Присъдата на лекоатлета беше първо за 6 годни, после беше увеличена на 13 години и 5 месеца от Върховния апелативен съд на Южна Африка.

В съдебната зала Бачелор често се появяваше в подкрепа на семейството на убитата. Заради пререканията им се стигна дотам, че Писториус се закани да потроши краката на бившия футболист. Самият Писториус е с два ампутирани крака, но участва с протези на олимпийските игри Лондон-2012.

Марк Бечелор е играл в Южна Африка за Кайзер Чийфс и Орландо Пайрътс, както и за националния отбор на родината си. Бившият футболист се изявяваше се в последно време като телевизионен анализатор.