Гран При на Австралия остава във Формула 1

Надпреварата ще присъства в календара до 2035 година

Спорт
17:14 - 16 Юни 2022
942
Гран При на Австралия остава във Формула 1

Организаторите на Гран При на Австралия и собствениците на търговските права на Формула 1 Либърти Медия обявиха, че надпреварата ще остане в календара на шампионата поне до сезон 2035.

Гран При на Австралия се завърна в календара по-рано тази година след двугодишна пауза, като общо 419 хиляди души посетиха „Албърт парк“ в рамките на трите състезателни дни. Така тазгодишното издание на състезанието стана най-посещаваното откакто то се премести в Мелбърн през 1996 година.

„Щастлив съм да потвърдя, че Мелбърн и пистата „Албърт парк“ ще продължат да бъдат част от календара на Формула 1 до 2035 година. Състезанието винаги е било едно от любимите на феновете, пилотите и отборите, а Мелбърн е един страхотен град, който идеално подхожда на нашия спорт“, заяви изпълнителният директор на Формула 1 Стефано Доменикали по повод новата сделка.

Освен Формула 1 през 2023 година Австралия ще бъде посетена още от Формула 2 и Формула 3, като за тях това ще е първа визита на зеления континент. Точната дата за провеждането на Гран При на Австралия през следващия сезон ще бъде обявена на по-късен етап, но най-вероятно надпреварата отново ще е в началните етапи на шампионата.