Гранада шамароса Севиля, взе първа победа

Жълтата подводница торпилира Бетис в Примера дивисион

Спорт
11:44 - 04 Октомври 2021
2426
Гранада шамароса Севиля, взе първа победа

Гранада спечели с минималното 1:0 андалуския сблъсък срещу Севиля от 8-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в мача беше дело на Рубен Рочина в 25-ата минута.

По този начин домакините записаха първата си победа от началото на сезона и се изкачиха до 17-ата позиция в класирането с актив от 6 точки. Въпреки загубата Севиля е четвърти с 14 пункта, наравно с Осасуна.

Гранада поведе в 25-ата минута с гола на Рубен Рочина, който беше изведен зад защитата на гостите и хладнокръвно прати топката в мрежата за 1:0.

Три минути по-късно гол на Луис Суарес не беше зачетен заради засада. В 39-ата минута Севиля беше близо до изравнителния гол. Фернандо Режеш овладя на границата на наказателното поле и стреля, но прати топката покрай целта.

Секунди преди почивката пропуск от добра позиция направи Жоан Жордан. В крайна сметка Гранада удържа преднината си до края на първата част.

В 56-ата минута Алберто Соро прати топката в мрежата зад Боно, но попадението не беше зачетено заради засада.

В 73-тата минута Луиш Машимиано се отчете с блестящо спасяване. Той отрази удар на Мунир ел Хадади, който беше изведен на чиста стрелкова позиция.

Десет минути преди изтичането на редовното време Жул Кунде пропусна нов златен шанс за изравнителен гол. Той засече центриране от ъглов удар, но като по чудо от непосредствена близост не съумя да намери целта.

Минута преди изтичането на редовните 90 Папу Гомес стреля от границата на наказателното поле, но Машимано се намеси без особени затруднения.

В добавеното време на мача Диего Карлуш не сдържа нервите си и си заслужи втори жълт, респективно червен картон. Това негово действие тотално заличи шансовете на Севиля да се бори за точката от срещата.

Виляреал затвърди добрата си форма в Ла Лига в последните кръгове, като победи с 2:0 като домакин силния отбор на Бетис. В герои за Жълтата подводница се превърна Арнаут Данджума, който вкара и двата гола във вратата на андалусийците.

Двата отбора направиха изключително интересен и равностоен мач, като домакините нанесоха удар точно преди края на първото полувреме. Тогава Пау Торес пусна пас към Франсис коклен, който изведе на левия фланг Данджума. Левият халф-бек на Виляреал проби добре в наказателното поле, където смени посоката и с удар с десния крак прати топката в мрежата на „лос вердибланкос“.

В 69-ата минута нидерландецът с нигерийски корени отново бе в обятията на своите съотборници след като вкара втория гол в мача. Тогава Виляреал направи бърза контраатака, при която Мой Гомес с кинжален пас в разредената защита на Бетис намери Данджума. Останал сам срещу вратаря, футболистът с №15 нямаше проблем да преодолее Руи Силва и да оформи краяния резултат 2:0.

С успеха „жълтата подводница“ вече се намира на 11-о място в класирането с 11 точки след 7 мача.

В друг мач в Испания, който се игра по същото време, Хетафе и Реал Сосиедад завършиха наравно 1:1. На „Колизеум Алфонсо Перес“ домакините поведоха в 40-ата минута. Тогава Карлес Аленя изведе Сандро Рамирес сам срещу вратаря и юношата на Барселона матира баските.

Реал Сосиедад изравни благодарение на обичайния заподозрян – Микел Оярсабал. Капитанът се разписа в 68-ата минута, когато засече с глава страхотно центриране отдясно на Андони Горосел. След равенството Реал Сосиедад излезе на трето място във временното класиране на Ла Лига, като има 17 точки, с колкото са и лидерите Реал Мадрид и Атлетико Мадрид.