Грандиозни партита за втората поредна Купа "Стенли" на Тампа Бей (СНИМКИ)

Светкавиците защитиха титлата си, след като спечелиха големия финал срещу Монреал Канейдиънс

Спорт
16:02 - 08 Юли 2021
1243
Грандиозни партита за втората поредна Купа "Стенли" на Тампа Бей (СНИМКИ)

Тампа Бей Лайтнинг спечели за втора поредна година Купа "Стенли" и защити титлата си в НХЛ на САЩ и Канада. Единственото попадение за шампионите вкара Рос Коултън в 33-ата минута, който донесе успеха на Тампа с 1:0 срещу Монреал Канейдиънс.

Миналата година тимът от Флорида спечели шампионското звание след успех с 4:2 победи над Далас Старс.

Отборът на Монреал стигна до финала за Купата за първи път от 28 години, като през сезон 1992/1993 те спечелиха шампионата след успех над Лос Анджелис Кингс с 4:1. Иначе Канейдиънс са най-старият и титулуван клуб в НХЛ, който води началото си от 1909-а година и има 24 шампионски титли във витрината си.

"Да спечелим титлата пред нашите фенове и семействата ни, нещо което не можахме миналата, носи невероятно усещане. Tова беше голяма мотивация за отбора", заяви капитанът на победителите Стив Стамкос по повод решението да бъдат допуснати 17 000 зрители.

"Това не променя нищо от миналия сезон, но да повторим титлата е заявка да ни впишат в историята. Този отбор постигна нещо, което много други не успяха, заяви още капитанът на Тампа Бей Лайтнинг.

Разбира се, в съблекалнята беше уникално, след като хокеистите на Светкавиците се пиха бира от трофея и се радваха заедно с президента на клуба.

Не по-различно беше и положението сред феновете, които не успяха да намерят място в залата. Извюн нея фурорът също беше много голям, а заря и напитки отбелязаха титлата на Тампа.