Гредите и Бусато спасиха ЦСКА

Червените треснаха Славия с 1:0 за Купата и са на 1/4-финал

Спорт
19:43 - 05 Декември 2023
892
Гредите и Бусато спасиха ЦСКА

ЦСКА се класира за 1/4-финалите в турнира Sesame Купа на България, след като надигра по труден и драматичен начин Славия с 1:0 като гост. Единственото попадение вкара Матиас Фаетон в 27-ата минута.

Двата отбора създадоха и изпуснаха куп положения, като повече бяха тези пред вратата на "червените". На няколко пъти обаче Бусато демонстрира класа, а на два пъти и гредите спасиха гостите. Втората от тях бе в 92-ата минута. ЦСКА - София също нацели веднъж страничния стълб.

Двата тима се срещнаха преди три дни отново на стадиона в "Овча купел", но за първенство, и завършиха 1:1. В предишния и днешния мач най-добър в "червените" редици бе стражът Густаво Бусато и именно с него е свързана драмата за следващия сблъсък, който е срещу Лудогорец. Днес бразилският страж напусна с контузия терена в 86-ата минута и не е сигурно дали ще се възстанови за шампионатното домакинство с "орлите".

Наставникът на "белите" Златомир Загорчич направи само една промяна в титулярния си състав. На мястото на наказания Николов стартира Мартин Сораков.

При гостите промените бяха четири в сравнение с предишния сблъсък между двата отбора. Извън 11-те останаха наказаният Вион, Кареасо, Назон и Махмутович, а на техните места започнаха Санянг, Шакич, Естрада и Кордоба.