Green Day ще взривява аудиторията с " Father of All Motherfuckers"

13-ият албум на пънк легендите ще е само 26 минути

Новини
15:00 - 17 Септември 2019
1497
Green Day ще взривява аудиторията с "Father of All Motherfuckers"

Пънк рок легендите Green Day обявиха официално, че през следващата година ще издадат своя 13-и студиен албум. Той ще носи името Father of All Motherfuckers и ще излезе на 7 февруари 2020 година.

Father of All Motherfuckers ще последва последния засега студиен проект на Green Day – Revolution Radio, който излезе през 2016 година. Новата тава на Green Day обаче ще бъде и доста кратка – едва 26 минути.

Бандата обяви новия си албум по време на гостуването си в шоуто Beats 1 на Apple. Фронтменът Били Джо Армстронг заяви: „Ами, записахме нов албум, който ще се казва Father of All Motherfuckers. Развълнувани сме, че направихме този нов запис. Дълъг е само 26 минути, което го прави най-краткия ни албум до този момент, мисля от времето на Dookie или Insomniac.“

Попитан как ще звучи новия албум на Green Day, Били Джо Армстронг обясни: „Ще има много депресия в него, но поднесена с чувство за хумор. Албумът ще опита да рефлектира и върху това какво се случва в света. Мисля, че в момента живеем във време на абсолютен хаос. Не става дума и за това да пишеш политически песни, а просто да пишеш за това, което виждаш всеки ден. American Idiot беше от времето на добрите стари дни. Помните ли, когато имаше само две войни? Определено в момента живеем в най-ненормалното време.“

Били Джо Армстронг описа звученето на новия албум и като „животът и смъртта на партито“, и „лайфстайлът на това да не ти пука“.

Освен едноименния трак „Father of All Motherfuckers“, сред другите потвърдени парчета в албума са „Bulletproof Backpack“, „The Art of the Deal with the Devil“, „Junkies on a High“, „Sugar Youth“, „Bratwurst“ и „Meet Me on the Roof“.