Грешка на Буфон прати Интер на 1/4-финал за Купата

Нерадзурите биха Парма с 2:1 след продължения

Спорт
11:12 - 11 Януари 2023
1386
Грешка на Буфон прати Интер на 1/4-финал за Купата

Интер изигра изключително слаб мач срещу втородивизионния Парма от осминафиналите на Купата на Италия, но го преодоля след победа с 2:1 след продължения. В редовното време срещата завърши 1:1.

„Нерадзурите“ не отправиха нито един точен удар към вратата на 44-годишния Джанлуиджи Буфон до 88-ата минута, когато стигнаха до скъпоценен гол. Интер ще срещне победителя от двойката Аталанта-Специя на четвъртфинал.

В 23-ата минута Роберто Галярдини получи добро подаване на границата на наказателното поле и стреля инстинктивно, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Четвърт час по-късно Парма шокира „Джузепе Меаца“. Станко Юрич получи хубаво подаване на дъгата и с топовен изстрел в горния ляв ъгъл не остави никакви шансове за реакция на Андре Онана.

Шест минути след това Юрич можеше да удвои головата си сметка след нов удар от далечна дистанция в десния ъгъл, но Андре Онана се справи и изби в корнер,

В добавеното време на първата част Интер имаше претенции за дузпа за нарушение срещу Стефан де Врай. Съдията Алесандро Пронтера разлгеда внимателно положението с ВАР, но не посочи бялата точка.

Първата част завърши без нито един случай, в който Джанлуджи Буфон да трябва да се намесва.

Интер владееше повече топката през втората част, но така и не успя да натисне сериозно.

В 88-ата минута Интер стигна до изравнително попадение с първия си точен удар. Топката падна на крака на Лаутаро Мартинес, който стреля от воле и с помощта на рикошет преодоля Джналуиджи Буфон.

В добавеното време на срещата Един Джеко затрудни Буфон с хубав удар от движение от точката за дузпата, но ветеранът на вратата на Парма отрази и вкара мача в продължения.

В 104-ата минута Федерико Димарко пробва интересен удар от воле, но той бе доста неточен.

В 110-ата минута Димарко центрира, Джанлуджи Буфон не успя да избие по най-добрия начин и прати топката на главата на Франческо Ачерби, който с глава прехвърли опитния страж и наказа грешката му, с което прати Интер в следващата фаза.