Грешниците Магуайър и Онана спасиха Юнайтед

Червените дяволи биха с "едно на мъка" ФК Копенхаген

Спорт
11:10 - 25 Октомври 2023
1803
Грешниците Магуайър и Онана спасиха Юнайтед

Манчестър Юнайтед запази шансовете си да продължи напред в Шампионската лига след драматична победа с 1:0 над ФК Копенхаген в среща от група "А" на турнира. Хари Магуайър донесе успеха на "Олд Трафорд" с попадение в 72-ата минута, а не по-малка заслуга за трите точки има и Андре Онана, който спаси дузпа в последните секунди.

"Червените дяволи" за пореден път не бяха убедителни в представянето си и трябва да са благодарни, че гостите от Дания не реализираха нито една от няколкото си чисти положения в хода на двубоя.

В крайна сметка двама от най-критикуваните футболисти на Юнайтед се превърнаха в герои и помогнаха на английския гранд да се измъкне от дъното в класирането.

Домакинското поражение от Галатасарай преди паузата за националните отбори беше пети пореден мач без победа за Манчестър Юнайтед в Шампионската лига. Отборът вкара пет гола в първите два кръга, но те не стигнаха дори за точка. "Червените дяволи" не са убедителни и на домашната сцена, но през уикенда се справиха с новака Шефилд Юнайтед и се придвижиха до осмото място в класирането.

Днес Ерик тен Хаг не можеше да използва наказания Каземиро, а контузии продължават да лекуват бранителите Тайрел Маласия, Лисандро Мартинес, Люк Шоу и Аарън Уан-Бисака. Добрата новина беше завръщането сред титулярите на Рафаел Варан, който си партнираше в центъра на защитата с Хари Магуайър. Серхио Регилон действаше като ляв бек, а зад централния нападател Расмус Хойлунд започнаха Бруно Фернандеш и Скот Мактоминей. Антони и Маркъс Рашфорд атакуваха по фланговете, а дефанзивен халф беше Софиан Амрабат.

ФК Копенхаген също не е в най-добрата си форма, но води в датското първенство, а преди няколко дни с мъка обърна новака Вейле. В Шампионската лига датчаните имаха преднина и срещу Галатасарай, и срещу Байерн, но трябваше да се задоволят единствено с равенство в Истанбул. Преди визитата на "Олд Трафорд", съставът на Якоб Нееструп беше в серия от 14 поредни мача без загуба на чужд терен.

Наставникът на ФК Копенхаген разчиташе в предни позиции на Виктор Клаесон, Елиас Ашури и Мохамед Елиунуси, а тримата в средата на терена бяха Лукас Лерагер, Расмус Фалк и Диого Гонсалвеш. На пейката личеше името на 18-годишният брат на Расмус Хойлунд - Оскар. Аут заради контузии бяха Биргер Мелинг, Андреас Корнелиус и Кума Бабакар.

Преди двубоя с едноминутно мълчание беше почетена паметта на сър Боби Чарлтън. Легендата на Манчестър Юнайтед и английския футбол почина в събота на 86-годишна възраст. Уважение към световния шампион от 1966 година демонстрираха и привържениците на ФК Копенхаген, които запяха "Има само един Боби Чарлтън".