Грешникът Синер: Отношението на другите тенисисти към мен се промени

Не мога да контролирам какво мислят и какво говорят, сподели италианецът, уличен в употреба на допинг

Топ
12:40 - 28 Август 2024
3611
Грешникът Синер: Отношението на другите тенисисти към мен се промени

Световният №1 в мъжкия тенис – Яник Синер, призна, че усеща промяна в отношението на останалите тенисисти към него, след като на бял свят излезе новината, че е уличен в употребата на допинг.

Италианецът победи американеца Макензи Макдоналд с 3:1 сета (2:6, 6:2, 6:1, 6:2) за два часа и 26 минути игра и се класира за втория кръг на US Open, където го чака друг представител на домакините – Алекс Микелсен.

„Не започнах по най-добрия начин, но първите мачове във всеки турнир са трудни. Трябва да го приема. Той игра наистина, наистина добре в началото и аз се опитах да запазя концентрация и да вляза в ритъм, което постигнах в даден момент във втория сет.

След това просто се опитах да продължа. Много съм щастлив, че продължавам в следващия кръг. Победата означава много за мен“, каза Синер и благодари на феновете, които го подкрепяха.

„Вървим ден за ден. Утре имам един почивен ден, в който ще се опитаме да получим малко повече ритъм и да се подобрим за следващия мач“, допълни той.

„Има някаква реакция от други играчи. Не мога да контролирам какво мислят и какво говорят. Не мога да контролирам реакцията на тенисистите и ако имам да кажа нещо на някого, отивам и го правя насаме, защото съм такъв човек“, призна Синер.