Григор Димитров без проблеми срещу световния номер 8

Българинът се справи в два сета с Андрей Рубльов за повече от час

Спорт
16:28 - 27 Октомври 2022
3023
Григор Димитров без проблеми срещу световния номер 8

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра брилянтен мач и подчини световния номер 8 Андрей Рубльов с 6:3, 6:4 за 70 минути по пътя си към четвъртфиналите на турнира от сериите АТР във Виена.

Българинът показа добра игра и изключителна стабилност при първия си сервис, печелейки 93% от точките, докато Рубльов имаше едва 61% при същия показател.

Следващият съперник на Димитров на четвъртфиналите ще бъде Маркос Гирон от САЩ, като двамата имат два мача помежду си ( и двата на Ролан Гарос), като са си разменили по една победа.

Рубльов е шампион във Виена от 2020-а и бе абсолютен фаворит на букмейкърите, но Григор изигра фантастичен мач както на сервис, така и на ретур. Постигна два пробива в първия сет и още един във втория, а руснакът едва стоеше в кожата си и постоянно искаше да троши ракети - нещо съвсем обичайно за него.

Григор направи цели 24 печеливши удари срещу само девет за Андрей, който притежава един от най-агресивните стилове в тура.

Победата е трета на българина срещу този съперник и по този начин те вече са изравнени по този показател. На четвъртфиналите Гришо ще играе с американеца Маркос Гирон, който изненадващо надделя над най-добрия британец Камерън Нори.