Григор Димитров и партньорът му Гофен стартираха с успех на двойки в Мелбърн

Двамата се наложиха в три сета над Ботик ван де Зандсхулп и Матве Миделкооп

Спорт
13:40 - 04 Януари 2022
2226
Григор Димитров и партньорът му Гофен стартираха с успех на двойки в Мелбърн

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров постигна първата си победа през 2022 година. Това се случи в тандем с Давид Гофен на турнира от сериите АТР 250 в Мелбърн, който се води подгряващ за Australian Open и се провежда именно в комплекса, където ще гледаме мачовете от първия за годината “Голям шлем”.

Димитров и Гофен се наложиха с 2:6, 6:3, 10-6 над Ботик ван де Зандсхулп и Матве Миделкооп, а на осминафиналите на надпреварата ще играят с Александър Недовесов и Айсам Ул Хак Куреши, които са шести поставени.

Любопитното е, че ако постигнат още една победа на двойки, Григор и белгиецът може да срещнат Рафаел Надал и Жауме Мунар, които също преодоляха първото си препятствие заедно и им предстои да играят с четвъртите в схемата Андрей Голубев и Франко Скугор. Естествено, участието на двойки на топ играчи като Димитров, Гофен, Надал и Мунар е основно с тренировъчен характер и за добиване на игрови минути на кортовете в Мелбърн в състезателна обстановка.

“Играли сме много пъти заедно, изобщо не беше трудно да се стиковаме. Живеем и близо един до друг, затова ни беше лесно да решим да играем заедно отново. От около седмица сме в Мелбърн и беше важно да се настроим към условията и да тренираме добре. Беше много приятно пред тази публика днес, защото не помня някога да съм играл на двойки тук”, каза Димитров.

Първият мач на сингъл на Гришо за 2022-ра ще бъде срещу Факундо Банис, който в три сета елиминира трикратния шампион от “Големия шлем” Анди Мъри с 6:3, 5:7, 6:3.