Григор Димитров излиза утре рано на корта

Българинът стартира в Пекин срещу Макнзи Макдоналд

Спорт
17:20 - 28 Септември 2023
2352
Григор Димитров излиза утре рано на корта

Григор Димитров ще изиграе утре рано сутринта първия си мач на АТР 500 турнира China Open в Пекин.

Жребият отреди най-добрият български тенисист да стартира участието си срещу Макензи Макдоналд (САЩ), като двамата ще се изправят един срещу друг на корт “Брад Дрюът” с начало 7,30 часа наше време.

Това ще е четвърти мач между Григор и американеца, както и втори през този този сезон. Българинът има положителен баланс от 2-1 победи до момента.

Първият им дуел беше на Откритото първенство на Австралия през 2018 година, когато българинът спечели в петсетова драма с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6.

Четири година по-късно Макдоналд взе реванш, побеждавайки убедително Димитров в Маями с 6:1, 6:4. Във Вашинтгон в началото на август Гришо елиминира съперника си в първия кръг със 7:6(6), 6:2, а впоследствие стигна и полуфиналите.

Понастоящем Григор Димитров е №19 в световната ранглиста, а Макензи Макдоналд е №39 и участва с "уайлд кард" в Пекин. При успех следващият съперник на топракетата ни може да бъде четвъртия в света Холгер Русе. Причината за това е, че Димитров не е сред поставените. Той е в четвъртината на Яник Синер и може потенциално да го срещне на четвъртфиналите.