Григор Димитров излиза за първия си мач на сингъл за 2022-ра в четвъртък сутринта

Спорт
17:40 - 05 Януари 2022
2564
Григор Димитров излиза за първия си мач на сингъл за 2022-ра в четвъртък сутринта

Григор Димитров започва в четвъртък призори участието си на ATP 250 турнира в Мелбърн, който е подгряващ за Откритото първенство на Австралия. Най-добрият български тенисист е поставен под №3 в основната схема и като такъв почиваше в първия кръг.

Негов съперник в първия му мач на сингъл да годината ще бъде 76-ият в световната ранглиста Факундо Банис от Аржентина. Двамата ще се изправят един срещу друг утре във втория мач за деня на "Маргарет Корт Арена". Програмата там се открива в 2:00 часа след полунощ (наше време) с двубой между представителя на домакините Джордан Томпсън и Емил Руусувуори (Финландия).

На старта вчера Банис отстрани трикратния шампион в турнири от Големия шлем Анди Мъри (Великобритания с 6:3, 5:7, 6:3. Григор Димитров и аржентинецът не са се срещали в официален двубой до момента. Рекордното класиране на 31-годишния южноамериканец е №55 през ноември 2016 година. Факундо Банис няма спечелена титла в ATP тура, а най-близо до трофей е бил в Сантяго, където стигна до финала през миналия сезон.

Димитров трябва да играе и на двойки утре. Заедно с Давид Гофен от Белгия, той ще се изправи срещу Александър Недовезов (Казахстан) и Айсам-Ул-Хак Куреши (Пакистан) на корт №14 след 07:00 часа сутринта.