Григор Димитров на 1/8-финал на "Уимбълдън" (ВИДЕО)

Българинът беше повече от убедителен срещу американеца Франсис Тиафо

Спорт
16:26 - 09 Юли 2023
4333
Григор Димитров на 1/8-финал на "Уимбълдън" (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на Откритото първенство на Великобритания по тенис, след като преодоля убедително Франсис Тиафо с 6-2, 6-3, 6-2 за малко над час и 40 минути игрово време.

В следващия си мач Димитров ще се изправи срещу Холгер Руне, който отстрани Алехандро Давидович Фокина в петсетова драма, продължила 4 часа.

Доиграването започна при 30-0 за Гришо, който с отличен сервис и форхенд-уинър направи 40-0, а после с ас изравни - 2:2. Страхотната игра на нашия тенисист му донесе пробив в следващия гейм, а решаващата точка бе спечелена благодарение на минаващ бекхенд, който провокира сгрешено воле - 3:2 с пробив.

Той бе затвърден при подаването на Димитров, въпреки че започна с една от малкото непредизвикани грешки от форхенд за 0-15. След това Гришо не даде шансове на Тиафо, а последното разиграване бе истинска наслада за окото. В него Гришо показа търпение и здрава психика, за да триумфира накрая - 4:2.

Това сякаш разклати и без това нестабилния американец, който си изпусна нервите с няколко ругатни, а след непредизвикана грешка изстреля топка към трибуните. Това му донесе предупреждение от съдиите, а Григор уверено трупаше точка след точка.

При 0-30 двамата направиха атрактивно разиграване, спечелено от Тиафо с атрактивно бекхенд-воле. Димитров обаче стигна до два брейк-бола и реализира още първия, след като съперникът му прати топката в мрежата опита си за воле - 5:2. Тиафо се предаде и дори не направи опит да остане още малко в мача, след като бе победен на "нула" в последния гейм - 6:2.