Григор Димитров: Опитвам се да набера инерция, можеше и по-добре

Не се оплаквам, сподели философриск българският тенисист преди старта на надпреварата в Париж

Спорт
13:05 - 01 Ноември 2022
2265
Григор Димитров: Опитвам се да набера инерция, можеше и по-добре

Григор Димитров даде интервю пред канала на АТР в навечерието на своя старт на “Мастърс” турнира в Париж. Най-добрият български тенисист започва днес участието си на своя последен турнир за сезона, като негов съперник ще бъде Ботик ван де Зандсхулп. Мачът от програмата на “Корт №1” трябваше да започне на обяд, но засега е изместен от 15:00 часа.

„Да кажем, че съм имал и по-добри сезони, но в крайна сметка нямам право да се оплаквам. Можех да постигна и по-добри резултати на някои определени турнири, но съм доволен, че успявах всеки път да имам добро присъствие”, заяви Григор Димитров.

„Опитвам се да набера инерция, но в последните 3-4 месеца имах трудности с контузии и някои други неща, за които трябваше да се погрижа. Просто трябваше да правя нещата ден за ден. Сега тялото ми се чувства добре, което е отлична новина, дори се замислям да започна подготовката си малко по-рано, за да имам добри шансове през 2023”, допълни българинът.

Ботик ван де Зандсхулп е №35 в световната ранглиста, със седем позиции зад Григор. Това ще бъде трети двубой между българина и нидерландеца, като и двете предишни срещи бяха през тази година. Досега те си размениха по една победа, като Димитров спечели първият сблъсък в Мелбърн с 6:7(5), 6:0, 7:5, но Ван де Зандсхулп взе реванш на турнира в Куинс, където се наложи със 7:6(5), 6:3.