Григор Димитров пак се върна в Топ 20

Спорт
11:29 - 31 Октомври 2022
2072
Григор Димитров пак се върна в Топ 20

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите първите ни ракети Григор Димитров и Виктория Томова записаха прогрес.

След полуфинала си във Виена Димитров изкачи четири места и се завърна в топ 30 на 28-ото място. Тази седмица най-успешният български тенисист в историята ще изиграе последния си турнир за сезона. Той ще участва на Мастърс 1000 турнира в Париж в зала и в първия кръг се изправя срещу Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия. Мачът ще бъде във вторник.

Димитър Кузманов е №210 в класацията на АТР. Той ще започне днес на чалънджъра в Бергамо с двубой срещу чеха Вит Копржива.

Адриан Андреев е 219-и, а Александър Лазаров прескочи 14 позиции до върховото за него 275-о място.

На върха продължава да е Карлос Алкарас, следван от Рафаел Надал. Шампионът от Виена Даниил Медведев измести Каспер Рууд от третото място.

При дамите Виктория Томова изкачи три позиции до рекордното за нея 89-о място.

Изабелла Шиникова е №286, а третата ни тенисистка в топ 500 Гергана Топалова е с едно място напред и е на върховата за нея 309-а позиция.

В челото води Ига Швьонтек пред Онс Жабьор и Джесика Пегула. Те започват утре участие във финалите на WTA във Форт Уърт, щата Тексас.