Григор Димитров приключи бързо в "Куинс"

Спорт
19:56 - 15 Юни 2022
3783
Григор Димитров приключи бързо в "Куинс"

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да изиграе втори пореден силен мач на турнира в “Куинс” и отпадна във втори кръг от 29-ия в световната ранглиста Ботик ван де Зандсхулп с 6:7(5), 3:6 за 1 час и 39 минути игра.

За съжаление, двубоят за него бе в пълен контраст с този от понеделник срещу Камерън Нори, който бе може би и най-добрият му като класна продукция през 2022 година. Сега срещу нидерландеца обаче Димитров не можа да покаже същото постоянство на сервис, а имаше лошия късмет съперникът му да надхвърли очакванията с невероятните си начални удари.

Ботик ван де Зандсхулп продължава извисяването си в елита на тениса от US Open 2021 насам, когато направи впечатление и като единствения тенисист, взел сет на шампиона Даниил Медведев. През последните десет месеца той всъщност регистрира класиране на четвъртфинали на всички настилки, а сега дебютира на тази фаза на трева.

Григор със сигурност ще съжалява за поражението, защото водеше с пробив в първия сет, както и 40-0 с три невърнати сервиса в гейма за затвърждаването му. Цели девет пъти той не успя да го направи, а накрая с няколко двойни грешки загуби предимството си. В тайбрека той отрази един мачбол, но прати бекхенд в мрежата при втория и трябваше да се опитва да осъществява нов обрат.

Вторият сет бе доста по-кратък и лишен от интрига, защото с четири грешки от форхенд Гришо допусна пробив за 1:3 и оттам Ботик направи изключителна лекция на сервис, не давайки никакъв шанс за пробив.

Григор Димитров добави 45 точки за световната ранглиста и събра 1785, като ще се изкачи с една позиция на 21-вата, стига някой от тенисистите под него да не направят фурор в Лондон или Хале.