Григор Димитров сменя Надал за Лейвър Къп

За последно хасковлията игра в надпреварата през 2018 г.

Спорт
11:02 - 13 Септември 2024
697
Григор Димитров сменя Надал за Лейвър Къп

Първата ракета на България – Григор Димитров, ще замени Рафаел Надал в престижния отборен турнир Лейвър Къп, обявиха организаторите.

Гришо, който е №10 в света, ще бъде в отбора на Европа заедно с Карлос Алкарас, Александър Зверев, Даниил Медведев, Каспър Рууд и Стефанос Циципас.

В отбора на света в това издание на Лейвър Къп ще бъдат Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън, Алехандро Табило, Франсиско Серундоло и Танаси Кокинакис.

За последно хасковлията игра за Лейвър Къп през 2018 г., когато участва в 2 мача. На сингъл той победи Франсис Тиафо с 6:1, 6:4, а на двойки заедно с Давид Гофен загубиха от Ник Кирьос и Джак Сок с 3:6, 4:6. Тогава отборът на Европа спечели трофей с 13:8 победи.

Що се отнася до Рафа Надал, той се оттегли от надпреварата, която ще бъде в Берлин между 20 и 22 септември, тъй като иска да се възстанови и да се опита да навлезе в по-добра физическа и игрова форма.

Тазгодишното издание на Лейвър Къп ще бъде последно за капитаните на Европа и света Джон Макенроу и Бьорн Борг, а през следващия сезон те ще бъдат заменени съответно от Андре Агаси и Яник Ноа.