Григор Димитров стартира срещу Емилио Гомес в Барселона

Спорт
17:09 - 18 Април 2023
1952
Григор Димитров стартира срещу Емилио Гомес в Барселона

Емилио Гомес е първото препятствие пред Григор Димитров на тенис турнира от сериите ATP 500 в Барселона. 120-ият в света еквадорец преодоля във втори кръг на надпреварата Алберт Рамос-Виньолас от Испания в три сета – 6:3, 1:6, 6:4, за около два часа игра.

Откриващият сет започна по-силно за южноамериканеца, който проби в четвъртия гейм, а авансът му бе 4-1. Испанският му опонент обаче върна брейка, но моментално бе пробит отново от Гомес, който след това сервира комфортно и след гейм на нула поведе в резултата. Във втората част Рамос-Виньолас бе категоричен и даде само един гейм на съперника. Третият сет бе изключително драматичен, като започна с разменени пробиви. Впоследствие Гомес на два пъти загуби брейк аванс, включително сервирайки за мача при 5-3 в своя полза, но Рамос-Виньолас не издържа на свое подаване и след пробив в десетия гейм, срещата приключи.

Така Гомес ще играе с 11-ия в схемата Димитров, като това ще бъде и първи официален двубой помежду им. Победителят от мача ще играе в осминафиналите с един измежду осмия поставен Алекс Де Минор или руснака Александър Шевченко.

Третият в схемата норвежец Каспер Рууд се превърна в първия ясен 1/8-финалист в турнира, след като елиминира американския талант Бен Шелтън след победа в два сета. Успехи днес постигнаха още италианците Франческо Пасаро и Матео Арналди, както и Диего Шварцман от Аржентина, който е първият опонент на Яник Синер.