Григор Димитров загуби финала в Марсилия

Срещата продължи 85 минути

Новини
18:20 - 11 Февруари 2024
3130
Григор Димитров загуби финала в Марсилия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да спечели трофей №10 в своята кариера, предаде gong.bg.  

Той допусна загуба в два сета във финала в Марсилия срещу местния представител Юго Умбер (4:6, 3:6). Роденият в Метц тенисист стигна до успеха за малко под час и половина, а за съжаление в хода на срещата очевидно се видя, че умората у Григор след зрелищния полуфинал с Карен Хачанов в съботната вечер е оказала фактор, гарнирано с липсата на оптимално възстановяване.

Досега Димитров и Юго Юмбер имаха два изиграни мача помежду си, а българският тенисист спечели и двете срещи. Григор победи французина през 2019 г. на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Париж, а година по-късно стори същото и на „Мастърс 1000“ в Синсинати. Така Димитров загуби за първи път срещу този съперник в общо три срещи до момента.

25-годишният Юго Умбер, който се намира на 21-во място в световната ранглиста, спечели пети шампионски трофей в своята кариера до момента.

Французинът демонстрира отличен начален удар, докато българинът не успя да намери противодействие на вдъхновеното представяне на Умбер.

Изтощеният от предходните си двубои в турнира Григор Димитров не успя да триумфира с втора титла през сезона и с общо десета в кариерата си.