Григор и Джокович: Този мач е за всички фенове на спорта

Надявам се това да бъде началото на една хубава кауза, заяви Димитров

Спорт
14:41 - 17 Септември 2024
824
Григор и Джокович: Този мач е за всички фенове на спорта

Първата ракета на България – Григор Димитров, говори заедно с Новак Джокович пред медиите преди демонстративния мач помежду им в София.

Двубоят между двамата в „Арена 8888 София“ стартира в 20:00 часа тази вечер.

„Ние винаги сме помагали с всичко, което можем. Искам да покажем какво правим. Вече толкова години съм в спорта и искам да дам нещо повече от себе си за децата в неравностойно положение. Още от малък приемам тези неща присърце. Двамата се събрахме да поговорим за това нещо. Даваме една голяма част от себе си за това нещо – фондацията. Искам да помагам и да давам част от опита си, за да е по-лесно и за малките. Надявам се това да бъде началото на една хубава кауза“, започна Димитров.

„През последните два турнира от Големия шлем не съм очаквал да имам такъв проблем с тялото. Просто не знаеш какво ще случи, така е в спорта. Бях максимално подготвен. Отдавна не съм играл толкова мачове едно след друго. Това се получи от акумулация след много мачове, смяната на часовите разлики. Сега е по-специално, когато играя толкова много мачове на такъв етап от кариерата си. Дори след много разочарования, има нещо вълнуващо, защото с моя отбор работим с това да намерим най-добрата програма, за да се чувствам най-добре“, продължи Гришо.

„Искрено се вълнувам за това нещо. Винаги съм искал в България да има тенис от световно ниво. Да има играчи и мачове. Искам това да бъде един от най-добрите ми спомени. Този мач не го правим за мен или за Новак, това е всички фенове на спорта. Няма две мнения, че това нещо остава един от най-важните ми моменти като българин за такъв вид проява“, сподели българският тенисист.

„В последната седмица бях фокусиран да се чувствам добре здравословно, защото срещу Новак това ще ми трябва. Двамата се вълнуваме. Не е лесно, когато играеш такъв вид мач. Искаме да покажем най-доброто от себе си и много добри разигравания за публиката. Малко остана, след малко започваме подготовката и нека да имаме една хубава среща“, заяви Димитров.

„Постоянната работа, много съм упорит. Дори когато имах тежки моменти, никога не спирах и не се притеснявах. Тенисът не е спринт, а маратон. Новак продължава след 20-ата си година да играем, аз съм още в 16-ата си. Когато започнах да тренирам, знаех, че съм на много по-високо ниво. Титлата в Бризбейн ми даде добър старт, след това бе постоянството. Когато имаш добри резултати и ранкингът си идва. Трябва да съм добре, за да давам най-доброто от себе си на всеки турнир“, заяви той.

„Датата на провеждане не зависи само от мен. Бяхме в разговори много дълго време. Искаме да имаме един прозорец, който ни устройваше и двамата. Съгласихме се за тази дата. Имаше усложнение с датите, не знаехме дали ще бъдем в кондиция да изиграем този мач. Всичко е по план в момента и можем заедно да се насладим на това, което предстои“, каза Григор.

„Имам достатъчно напрежение за мача, не мога да мисля и за след това какво ще се случва. Имаме планове какво ще правим, но нека първо изиграем мача. Новак Джокович е по традиционните неща, измислили сме нещо.“

„Може би мачът на Уимбълдън ме научи повече, отколкото победата в Мадрид, която бе много сладка. Имах сетболи в четвъртия сет на Уимбълдън и никога няма да забравя. Имах нужда 2-3 седмици да се възстановя психически от този мач. След него започнах да разбирам други неща за тениса и това ми помогна да разбирам други неща в тениса, както и как да играя с тенисисти от калибъра на Новак. Това е един от мачовете, които ми стоят в съзнанието", заяви Григор Димитров.

"Следващият турнир, на който ще участвам, е Laver Cup и след това в Китай – Пекин и Шанхай. Трябва да внимавам с натоварванията. Ако всичко върви добре, ще продължа да играя и целта е Торино в края на годината.“