Григор: Няма какво да доказвам повече

Има шанс да играя за Купа "Дейвис", заяви българинът

Спорт
12:38 - 31 Май 2023
2695
Григор: Няма какво да доказвам повече

Григор Димитров започна отлично 13-ото си участие на "Ролан Гарос". Най-добрият български тенисист спечели с 6:0, 6:3, 6:2 срещу Тимофей Скатов. След двубой той даде оценка на представянето си, говори за това как се развива сезонът му, за новия му договор с Lacoste и бъдещето си.

"Всяка година е различна, имах възможно най-малко време за подготовка за турнира тук. Имах само една тренировка преди първия ми мач. Като цяло нещата се развиха добре, но това е само началото", сподели Григор.

"Беше добър мач. Не исках да очаквам много от себе си, защото само един ден тренирах на кортовете тук и имах съвсем други неща да правя… Започнах добре, хубав втори сет, в третия бях по-солиден и не исках да давам възможност на съперника“, заяви Димитров след двубоя.

Българинът коментира и новото облекло, с което се появи за първи път във вторник на корта.

„Толкова години изкарах с Найки - 12-13, и си казах: защо не? Аз винаги харесвам новото начало. С тази фирма (б.а. – Лакост) имаме близки контакти от години. Когато бях на 14-15 години искаха да започнем, но тогава нещата не се получиха. … Този път нещата станаха. Интерсно е“, каза той.

Григор заяви, че има шансове да играе за Купа „Дейвис“ срещу Казахстан в София. „Интересни месеци предстоят. Трябва да помисля върху някои неща“, обяви загадъчно 29-ият в световната ранглиста.

Пред финландска агенция Григор похвали играта на следващия си съперник Емил Руусувуори и си спомни, че един-два пъти са тренирали заедно преди време. Според него финландецът се е развил много в последно време и е стабилен на клей.