Григор с главна роля

Българският тенисист участва в документална поредица на Lacoste, заснета в Хасково

Спорт
14:11 - 28 Февруари 2024
4893
Григор с главна роля

Наскоро Григор Димитров си бе у дома, в България, а посещението му бе свързано с ангажименти покрай неговия спонсорски договор Lacoste. Освен че бе специален гост на откриването на първия официален магазин на френския моден бранд в София, най-добрият ни тенисист отиде и до родното Хасково, с което предизвика голямо вълнение сред местните жители.

По време на своята обиколка Димитров навсякъде бе следван от оператор с камера.

Оказа се, че за това си има причина и това е документална поредица на Lacoste. Трикратният полуфиналист в турнири от Големия шлем е главно действащо лице в новия епизод на Between The Lines, в който разказва за своето семейство и за детските си години. Освен това Григор споделя и своята житейска философия, помогнала му да достигне до висините на професионалния тенис.

“Няма значение откъде си – ако си упорит и обичаш играта, всичко може да се случи. Да преодоляваш препятствията и никога да не изпускаш от поглед целта си, докато не я постигнеш”, е мантрата на Григор Димитров.

“Аз съм Григор Димитров, на 32 години съм и съм от Хасково, България. Страстта ми към тениса се зароди много рано в моя живот. Баща ми е треньор по тенис, а майка ми е бивша волейболистка, така че израснах в много спортно семейство.

Идвам от малък град, който няма особени традиции в тениса. Мисля, че това остави отпечатък върху мен и ми помогна да остана съсредоточен. Упоритостта ми винаги ме е карала да вървя напред.

Съветът, който ми дадоха и който самият аз давам, е да не вървиш по утъпканата пътека. Няма преки пътища. Всички сме уникални по свой собствен начин. Много е важно и да се обградиш с добри хора“.

Дори когато съм далеч от България, чувствам, че голяма част от мен принадлежи на това място. Винаги когато се връщам в Хасково, се чувствам като у дома си.”