Григор за първи път на 1/4-финал в Маями, идва сблъсък с Алкарас!

Българинът срази след обрат Хуберт Хуркач в три сета

Спорт
07:12 - 27 Март 2024
3497
Григор за първи път на 1/4-финал в Маями, идва сблъсък с Алкарас!

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров постигна пета победа в петия си мач с Хуберт Хуркач, но и тя се оказа резултат от оспорван и интригуващ дуел - 3:6, 6:3, 7:6(3) за 2 часа и 41 минути.

Така Гришо за първи път в кариерата си се класира на четвъртфиналите на “Мастърс”-а в Маями.

Многото непредизвикани грешки в първия сет и късно допуснатия пробив направиха изключително тежка задачата на топ ракетата ни след загубата на първия сет. Той сериозно повиши нивото и постигна пробив за спечелване на втория сет, а третата част напълно заслужено и логично беше решена с тайбрек.

Там Хуркач направи огромна неточност, докосвайки мрежата преди да е завършил топката с печеливш удар, което му коства мини-пробив. Това го разклати и Димитров се възползва, за да стигне до петата победа в петия мач между двамата.

Григор ще играе срещу Карлос Алкарас в петък на четвъртфиналите.

Димитров спечели четвърта победа в четири трисетови мачове от началото на 2024-та.

Той вече е деветият активен тенисист с класирания на четвъртфинали на всичките девет “Мастърс”-а - другите са Новак Джокович, Рафаел Надал, Анди Мъри, Гаел Монфис, Марин Чилич, Доминик Тийм, Стефанос Циципас и Александър Зверев.

Хуркач е номер 9 в световната ранглиста, което означава, че Гришо постигна 39-ата си победа в кариерата срещу съперник от топ 10. Със спечелените 155 точки до момента топ ракетата ни се доближава до 11-тата позиция в световната ранглиста и вече изостава само с 85 пункта от Циципас.