Григорова защити увеличението на заплатите в СОС: Това не е увеличение, а справедливост

Общинската съветничка каза, че след удръжки получават п о1080 лева на месец

Новини
11:00 - 23 Март 2024
2768
Григорова защити увеличението на заплатите в СОС: Това не е увеличение, а справедливост

Заплатите на кмета на София и на общинарите да се вдигат драстично. Това ще гласува Столичният общински съвет. Темата коментира по НОВА общинската съветничка от Местната коалиция „БСП за България” Ваня Григорова.

„В момента заплатата на общински съветник е 1300 лв., чисто получаваме 1080 лв. Това, което се случва в момента, не е толкова увеличение, а справедливо разпределение на средствата. Тези пари и до момента се дават за заплати в Общинския съвет.  Част от средствата, които се заделят минават през заплащания на общински съветници в бордове, фондове. Тях вече няма да ги има”, поясни Григорова.

„Не е нормално до момента 10 години столичният кмет да получава 3000 лв. заплата, а градоначалници на много по-малки населени места да получават по 6000-7000 лв. Никога не бива да спестяваме от избори, демокрация, заплащане на нашите представители и на държавни служители. Това ни се връща през корупция”, твърди тя.

Според нея трябва да се инвестира в условия на труд и възнаграждения, особено в дефицитните професии, за да бъдат привлечени кадри.

Тя коментира и терористичната атака в Москва. „Безсмислено кръвопролитие, няма как от това да последва някакво значима промяна на политиката, която води Русия”, заяви Григорова.