Грим за Свети Валентин: Няколко страхотни идеи

Новини
16:54 - 10 Февруари 2022
3752
Грим за Свети Валентин: Няколко страхотни идеи

Свети Валентин е чудесна възможност да експериментирате с грима. Независимо как ще прекарате този празник, можете да се опитате да създадете уникален празничен вид, който да отговаря на настроението ви в този ден.

Като цяло няма ограничения, но е по-добре да се придържате към розово-червената гама – традиционна за този ден. Разбира се, напълно възможно е да се ограничите до лек романтичен грим в деликатни нюанси или можете да помислите за по-смели решения.

Най-класическият грим за всеки повод са стрелките. Как да им дадем празнично настроение? Използвайте червена очна линия!

Стрелката може да бъде едва забележима, нежно да подчертава очния контур, или да е широка и графична, в зависимост от това колко ярък искате гримът. Опитайте се да направите грима си още по-ярък, като добавите подходяща спирала към червената очна линия.

Ако ярките цветове не ви харесват, нарисувайте черни стрелки, просто по-масивни и по-широки, отколкото обикновено. Не щадете очната линия и смело поведете опашката на стрелата към слепоочието.

Можете да добавите цвят към черната очна линия, за да освежите външния вид и да му придадете тържественост.

Бърз и ефектен вариант за празнична визия е гримът с акцент върху устните. Ярко червило или гланц визуално ще увеличат устните, ще коригират формата им и ще подчертаят снежнобялата усмивка. При ярки устни останалата част от грима трябва да е неутрална, в нюд или приглушени нюанси, за да не се създава ефект на „претоварване“.

В зависимост от желания резултат (и от това как точно планирате да прекарате тази вечер), трябва да изберете и вида на продукта: червилото често изсушава устните и подчертава дребни несъвършенства под формата на пукнатини и лющене, но е издръжливо и не се усеща на устните.

Блясъкът ще създаде ефекта на „мокри“ устни и гланца ще овлажни устните, но оставя лепкаво усещане и не се задържа дълго.