Гримът на плажа

За носа и челото изберете крем с фактор 30, съветват специалистите

Бюти
15:21 - 11 Юни 2019
2368
Гримът на плажа

Имате ли нужда от сенки и спирала, докато се печете край басейна и морския бряг, и как да ги нанесете правилно? Ето какво мислят професионалистите.

Основни правила
Освен че изпълнява декоративна функция, плажният грим защитава и от агресивните слънчеви лъчи. Що се отнася до основата под него, то при нея важи правилото – колкото по-висок е защитният фактор, толкова по-добре.

За носа и челото изберете крем с фактор 30, а за останалото лице можете да се задоволите и с SPF 15-20. Фон дьо тенът ви трябва да отговаря на следните условия – да е течен, да не запушва порите, да има златист оттенък, да е със слънцезащитен фактор 20.

Козметиката за очи трябва да бъде не само водоустойчива, но и със суха текстура. Мазните сенки и моливи моментално ще се разтекат при излагането им на слънце, а гримът ви ще бъде тотално развален и престоят ви на плажа ви ще се превърне в неприятна борба с петната по лицето ви.

Цветовете трябва да бъдат максимално естествени – златисти, пастелни, розови. Относно спиралата съществуват две различни мнения, но според повечето специалисти ако имате гъсти мигли, няма нужда да ги подчертавате допълнително, ако пък са бледи и неизразителни, можете да сложите спирала. Най-добре я нанесете у дома, преди да си вземете душ, така ще знаете колко е устойчива.

Плажният грим трябва да бъде максимално лек – това се отнася и за устните. Изберете прозрачен или розов блясък. Всеки друг цвят би стоял неуместно.

Как да го нанесете?
Най-важното е да не бързате. След като поставите основата, изчакайте да попие, а след това, след 5-7 минути нанесете фон дьо тена. Използвайте влажна гъбичка, която ще ви позволи да постигнете по-добро покритие, което няма да прилича на маска. След 2-3  минутки завъшете с пудрата.

Изберете меки тонове за очите
Внимателно нанесете сенките. Подчертайте със спирала, ако има нужда. Използвайте актуалните „стрелки”, напомнящи за 60-те, за вечерния грим и партито след плажа. Съобразете цвета на сенките с цветотипа си и цвета на банския.

Искрящи сенки и бронзираща пудра за вечерта
Гримът за партито след плажа също трябва да бъде лек, но при него можете да се откажете от пастелните и розови тонове и да заложите на по-ярки и необичайни цветове. Много шик ще стоят преливащите сенки с блясък, с лека текстура. Фон дьо тенът трябва да бъде с бронзиращ състав, придаващ на кожата ефектно сияние. Можете да помислите и за тялото – мялко блясък в областта на деколтето и раменете няма да бъде никак излишен.

 

Ако искате да си направите незабравима фотосесия на брега на морето… Ще се нуждаете от по-специфичен грим. Той трябва да бъде натурален, но не и прекалено блед. Внимателно подчертайте контурите на очите и устните. Използвайте водоустойчива матова козметика. Следите от слънчевите очила маскирайте с автобронзант.

4 ценни съвета
* Преди излагането на слънце задължително нанесете защитен продукт, можете да се възползвате и от ефекта на коректора или бронзиращата пудра.

* За да изглеждате ослепитално, заложете на коралов или розов гланц за устни. Това са любимите тонове на звезди като Риана, Миша Бъртън, Тейлър Суифт.

* Забравете за продуктите на маслена основа и кремообразните средства, защото съществува голяма вероятност да се „разтекат” в жегата.  Не използвайте и парфюми на спиртна основа.

* Ако гримът ви се развали, докато сте във водата, не се опитвайте да го коригирате. По-добре почистете лицето и нанесете грима отново.