Гришо даде сет, но продължава битката

Спорт
07:03 - 18 Януари 2022
2914
Гришо даде сет, но продължава битката

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна с победа кампанията си на Australian Open, след като се справи със 142-рия в световната ранглиста чех Иржи Лехечка.

Той се справи с 20-годишения си опонент с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5 за 2 часа и 48 минути игра.

Във втория кръг съперник на Димитров ще бъде Беноа Пер или Тиаго Монтейро.

Григор не започна добре и още в първия сет трябваше да спасява три точки за пробив. Все пак успя да си вземе гейма след две грешки на противника. При 2:1 Димитров пропусна две възможности за пробив и резултатът бе изравнен. Последва размяна на сервис-гейм преди да се стигне до пробив на Гришо и в крайна сметка сетът бе за него - 6:4.

И в началото на втората част на Гришо му се наложи да спасява три точки за пробив, но устоя и поведе - 1:0.

След размяна на сервис-гейм, българинът изпусна две възможности за пробив в четвъртия. С гейм на нула Димитров поведе с 3:2, но последва негова двойна грешка, която одведе до първи пробив във втория сет. Лехечка затвърди пробива си и поведе с 5:3, а в крайна сметка чехът спечели с 6:4.

В третия сет Гришо не остави съмнение, че е по-добрият и доминираше напълно, повеждайки с 3:0. Чехът върна един гейм, но българинът продължи да диктува играта и затвори частта с 6:3.

В четвъртата част Лехечка рискува всичко с един бекхенд по правата и за пореден път намери линията, за да се запази "жив" в мача, но съвсем скоро дойде вторият мачбол. Той вече набързо бе реализиран с излизане на мрежата след сервис и Димитров се класира за втория кръг.