Гришо: Имало е моменти, когато съм искал да спра с тениса, но намирах сили да продължа

От дивана вкъщи всеки може да играе много добре, приемам го, отвърна тенисистът на критиците си

Изповеди
18:30 - 04 Февруари 2024
3396
Гришо: Имало е моменти, когато съм искал да спра с тениса, но намирах сили да продължа

„Има един безценен урок от майка ми, който помня от дете. Тя винаги ми казваше: Преди да бъдеш велик шампион, не забравяй да бъдеш добър човек. Това са думи, които постоянно са в главата ми. И никога не бих могъл да пренебрегна и забравя”, сподели Григор Димитров в интервю за предаването "120 минути" по Би Ти Ви.

Той говори искрено за близките си, за самотата, за любовта от хората, за критиката, за своя по-млад образ и отношението си към него, за това как искат да го запомнят.

Григор сподели, че семейството му е много сплотено, но всеки има своята свобода.

Гришо заедно с майка си в Хасково

За самотата на корта той коментира, че там сам трябва да бъдеш своя най-добър приятел и много внимателно да подбираш думите, когато водиш диалог в съзнанието си.

"Кортът е едно от най-самотните места. Когато има негативни моменти, просто трябва да ги приемем. Колкото повече опитваш да се бориш с тях, забързваш своето мислене, реакциите ти стават по-различни“, коментира Григор.

„Само аз си знам през какво минавам толкова години“, каза още той.

“Горд съм, че никога не се предавам. Имало е моменти, когато съм искал да спра с тениса, но винаги намирах сили да продължа. Това не го знаят много хора”, сподели тенисистът.

Димитров приема за нормално, че много от хората, които гледат мачовете му, го критикуват.

“От дивана вкъщи всеки може да играе много добре. Приемам го”, откровен бе трикратният полуфиналист в турнирите от “Големият шлем”.

Той разкри, че още от дете баща му Димитър го е учил да се изолира максимално от това, което се случва около него, за да понася по-лесно непрежението.

Григор все още смята, че може да спечели титла от “Големият шлем”.

Винаги трябва да си готов, защото не знаеш какво може да стане утре. Докато имаш ракета в ръката си, имаш шансове, дори и да знаеш, че вече си по-близо до края на кариерата си. Тенисът е самотен спорт, проста игра за интелигентни хора. Важното е да можеш да приемаш и да преодоляваш негативните и деликатните моменти, допълни Гришо.