Гришо от Хасково: Тялото ми е във форма

Спорт
17:56 - 30 Януари 2024
2366
Гришо от Хасково: Тялото ми е във форма

Чувствам се добре, във форма съм, и ми е приятно да бъда у дома, заедно със семейството и с важните хора, каза Григор Димитров пред репортерите в родното си Хасково, където бе заради рождения ден на майка му Мария.

Димитров посети училището, в което е учил, както и кортовете, на които е тренирал като малък. И разкри, че много често си мисли за детството:

„Тази ретроспекция винаги съм я имал. Често имам време да го мисля, особено като имам 14-15 часа полети. Мисля си за детството, откъде съм тръгнал, училището, кортовете. Всичко това ми дава още по-голяма сила и още по-голям глад. Винаги съм се гордял да бъда българин и да бъда от Хасково. Това не ме прави по-различен от никой друг, от тук съм.

Много се радвам, че съм с майка ми на рождения ѝ ден. Със семейството винаги е много трудно, особено когато играя по турнири и пътувам толкова много. Много съм щастлив, когато съм с тях. Когато сме заедно, винаги гледаме да бъдем в момента. Това е едно от най-големите ни качества като семейство. Сполотени сме и се борим всеки ден. Чуваме се по телефона, споделяме си, обсъждаме. Това ни прави още по-близки“, допълва Григор.

Димитров започна годината с титла на АТР 250 турнира в Бризбън, а почти през цялото време с него бяха и родителите му. Майка му и баща му трябваше да си тръгнат по време на финала, за да хванат полета си.

„Ние отлагахме дните с всеки един ден, защото те трябваше да се прибират, и неделя беше последният самолет. Гледах да свърша мача възможно най-бързо (смее се). След първия сет те трябваше да тръгват… видях ги. Случва се, имал съм такива моменти и преди и знам как да се владея в тези ситуации. Турнирът беше добър и да го спечеля беше една от целите ми. Вече обаче е минало и продължаваме напред“, разказва Григор.

„Нямах много време да погледам нашите юноши, тъй като те са на различно място. Само в края на втората седмица идват от другата страна. Но се радвам, когато видя българското знаме. Те трябва да се борят, това е най-важното нещо в живота. Постоянство и правилните хора около теб.

Важно е да не взимаш отъпкания път. Никога не съм искал да следвам пътя на някого. Когато някой ме е питал, винаги съм казвал, че съм минал по моя път. В тениса и живота се пораства, когато си знаеш грешките и продължаваш напред. Когато погледна назад, няма за какво да съжалявам. Разбира се, кофти е, когато губиш мачове от супер добра позиция, но тенисът не е всичко“, допълни Гришо.

Световният номер 13 сподели какви са плановете му в следващите месеци: „Ще играя в Марсилия и Ротердам. Индиън Уелс, Маями и турнирите, които са след това. Полседните месеци всеки играе много добре. Със сигурност става по-трудно. Тялото ми е във форма, чувствам се добре. Приемам победите и загубите добре“.