Гришо след успеха: Разчитах на физическата си форма

Знаех, че играта ми не е на най-доброто ниво, призна българинът

Спорт
09:25 - 16 Януари 2024
4110
Гришо след успеха: Разчитах на физическата си форма

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Australian Open, след като победи Мартон Фучович. Българинът каза, че е знаел, че играта му не е на най-доброто ниво, но е разчитал на физическата си форма.

32-годишният Димитров призна, че му е било трудно да се приспособи към тежките условия, но е уверен, че е в добра физическа форма.

“Знаех, че играта ми не е на най-доброто ниво, но днес разчитах на нещо друго и това беше физическата ми форма”, сподели Григор.

„Мартон е много качествен играч. Той е сред най-силните физически играчи в Тура. Знаех, че ще ми бъде много трудно още от първата точка. В началото не успявах да се адаптирам към условията. Тренирах няколко дни в Мелбърн преди турнира, но в първия сет топката постоянно ми бягаше. Не играх добре в началото, но от гледна точка на физическата кондиция бях на много добро ниво и се стремях да остана така до края“, добави Димитров.

„Вие сте невероятни. През цялото време виждах толкова много български флагове и в двата края на корта. Беше чудесно“.

„С Мартон се познаваме отдавна и сме в много добри отношения. Трудно е да гледаш играч от неговия калибър да изпитва проблеми в такива условия. Точно затова обаче работим по време да предсезонната подготовка – да тестваме телата си и да се подготвим за това, което ни очаква в Австралия. Не желая на никого такива неща, но в спорта това се случва понякога“.

В заключение Димитров бе попитан дали ще изгледа от трибуните мача между Себастиан Офнер и Танаси Кокинакис, който ще определи следващия му опонент в турнира.

„Може би от ледената вана, но не и от трибуните. Феновете са невероятни заради това, че стоят тук часове наред в това време. Със сигурност ще гледам мача между Кокинакис и Офнер. Нямам предпочитания срещу кого от тях да се изправя. И в двата случая ще се подготвя много сериозно и ще дам всичко от себе си.“

Димитров, чийто най-добър резултат в Мелбърн е участие на полуфинал, започна мача по възможно най-лошия начин, губейки първите осем точки, докато се мъчеше да намери някакъв ритъм.