Гришо загрява в Хасково за мача с Джокович (ВИДЕО)

Демонстративната среща със сърбина ще се състои във вторник

Спорт
16:39 - 15 Септември 2024
1256
Гришо загрява в Хасково за мача с Джокович (ВИДЕО)

Григор Димитров продължава усилената си подготовка за демонстративния мач с бившия номер 1 в света Новак Джокович, който ще се проведе във вторник вечерта. Най-добрият български тенисист тренира в родния си град Хасково.

33-годишният Димитров изглежда в добро състояние, след като контузия го спря по пътя към втори полуфинал на US Open по-рано този месец. Българинът не успя да демонстрира най-добрата си форма в мача с Франсис Тиафо и беше принуден да се откаже заради физически проблем. Такъв го възпрепятства и на Wimbledon преди няколко месеца.

Григор ще проведе открит урок за деца преди двубоя с Джокович в "Арена София" на 17 септември. Мачът със сърбина се очаква да започне около 20:00 часа. В последните дни стана ясно, че първата ни ракета ще замени Рафаел Надал на отборния турнир Laver Cup в Берлин по-късно този месец.

Димитров и Джокович имат 13 мача помежду си, като Григор има само една победа - тя дойде на "Мастърса" в Мадрид през 2013. Последният двубой между двамата беше на финала на "Мастърса" в Париж в края на миналата година, когато Ноле спечели в два сета.