Грижа за кожата през пролетта

Слънчевата активност се увеличава, така че UV защитата е задължителна

Стил
17:11 - 19 Април 2023
3198
Грижа за кожата през пролетта

С настъпването на първите пролетни дни ни се ще да сме още по-красиви!  Но, за да се получи, грижата за кожата през този период трябва да бъде малко по-задълбочена от обикновено. Епидермисът се нуждае от хранителни вещества и влага. 

През пролетта епидермисът изисква специални грижи. Слънчевата активност се увеличава, така че UV защитата е задължителна. В резултат на това SPF трябва да бъде включен в ежедневната грижа.

Овлажняването също е необходимо за кожата. Можете да го постигнете в комплекс: пийте повече вода и използвайте специални средства. Хранителните маски също са важни, тъй като те насищат епидермиса с необходимите вещества и витамини. Това са основните тайни на красотата и младостта на кожата, които трябва да запомните през пролетта. Приложени комплексно дават отлични резултати.

Първата стъпка към подобряването на вида на кожата е ексфолирането. Добрият ексфолиращ продукт отстранява мъртвите клетки от кожата, премахва сухотата и подобрява кръвообращението.

Следващата стъпка е хидратирането. Кожата ви жадува за овлажняване. Използването на хидратиращи подхранващи кремове ще възстанови блясъка и гладкостта й. Можете да използвате и овлажняващи дълбоко почистващи маски за лицето през първите седмици на пролетта. Не забравяйте да се погрижите и за сухите напукани ръце и устни.

Мийте лицето си с хладка вместо с гореща вода, която много изсушава кожата. Внимателно подберете и измиващия си препарат - той трябва да е мек и нежен към кожата.