Гросмайсторът, наврял си анални топчета отзад, е мамил в 100 онлайн мачове

19-годишният американец дори е получил черен печат от сайта, който е популярен не само сред любителите, но и в средите на гросмайсторите

Спорт
15:01 - 05 Октомври 2022
6579
Гросмайсторът, наврял си анални топчета отзад, е мамил в 100 онлайн мачове

Противоречивият гросмайстор Ханс Нийман (19 години) скоро ще бъде мат! Това обявиха медиите в цял свят, след като се появи доклад, съставен от портала Chess.com, който разкрива, че Нийман е мамил в 100 онлайн мачове.

Данните бяха публикувани от „Уолстрийт Джърнъл“.

Разследването на Chess.com включва 72 страници за партиите на гросмайстора. Изказват се дори съмнения, че е мамил още през 2020 г., включително в състезания с парични награди и срещу високо оценени добре познати играчи. Анализът сравнява ходовете на Нийман с тези, предложени от шахматните компютри, които са много по-прецизни дори от най-добрите играчи - и вероятността на неговите резултати, наред с други фактори.

19-годишният американец дори е получил черен печат от сайта, който е популярен не само сред любителите, но и в средите на гросмайсторите. Според „Уолстрийт Джърнал“ Нийман е бил спипан за последно да мами през 2020 година по време на турнир с награден фонд.

Нийман е обвиняван дори, че използва анални топчета, за да получава сигнали отвън за ходовете, които да предприема.

За по-особените му умения се заговори, след като Магнус Карлсен отказа да играе срещу него.

Пред Би Би Си 19-годишният младеж обвини Магнус Карлсен и Chess.com, че се опитват да съсипят кариерата му.

„Не ме интересува, защото знам, че съм чист. Искате от мен да играя в затворена кутия с нулево електронно предаване, не ме интересува. Аз съм тук, за да победя, и това е моята цел, независимо от всичко“, каза в своя защита Ханс Нийман.

Статистичният анализ на партиите му, извършен от професор Кенет Реган, считан за водещ експерт по изамите в шаха, не успя да открие нередности в играта на младия гросмайстор.