Грозденка се подмокри от рев в „Островът на 100-те гривни“

Мнението ми не се зачита в моя лагер нито от мъжете, нито от жените!, разлюти се циганката

Нещо за четене
22:30 - 17 Септември 2024
2535
Грозденка се подмокри от рев в „Островът на 100-те гривни“

Само ден след старта на новото хитово риалити „Островът на 100-те гривни“ цунами от горчиви ромски сълзи заля Филипините. Красивата циганка Грозденка, която влезе в  предаването със самочувствието на опасна кобра и мъжемелачка, изведнъж се почувства изолирана и изпадна в криза. „Гласът ми тук не се чува! Страх ме е да кажа, че съм гладна. Мнението ми не се зачита в моя лагер нито от мъжете, нито от жените!“, разлюти се тя.

Въпреки че никой не се държи грубо с нея, Грозденка се чувства дискриминирана. Когато останалите играчи се опитват да я приобщят, се дразни. „Проблемът е, че съм от ромски произход. Преди да дойда на Острова майка ми каза: „Грозде, недей да ходиш! Ти знаеш, се сме от ромски произход, хората там няма да се държат добре с теб“. Аз казах: „Мамо, луда ли си, живеем в 21 век“. Но, явно, майките винаги имат право“, проплака циганката и по лицето й се затъркаляха сълзи. 

В лагера на Грозденка обаче смятат, че тя се е вкарала във филм. Повечето участници не разбират защо ромката страда. Единствен IT специалистът Шериф я прегърна и се опита да я успокои.