Гуардиола: Де Бройне няма да напуска

Спорт
13:08 - 23 Юли 2024
922
Гуардиола: Де Бройне няма да напуска

Кевин Де Бройне няма да напуска Манчестър Сити, сигурен е мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола. Към белгийския плеймейкър има интерес от Саудитска Арабия, като дори се твърдеше, че футболистът се е разбрал с Ал Итихад. Договорът на Де Бройе с шампионите на Висшата лига е до лятото на 2025-а година.

Гуардиола вярва, че в състава на Сити няма да има кардинални промени през това лято.

„Кевин няма да ходи никъде. Доволен съм от този отбор и се стараем да го поддържаме година след година“, заяви Гуардиола на пресконференция в САЩ тази нощ.

„Ако някой напусне, ще говорим (б.р. - за евентуални нови играчи). Да, разбира се, до последния ден на трансферния прозорец има различни възможности. Не изключвам да вземем нови футболисти, но ми се струва, че на 85-90-95% ще разполагаме със същия състав и през идната кампания“, добави наставникът на „гражданите“.

Любопитното е, че испанецът не спомена нищо за вратаря Едерсон, който самият иска да отиде в Саудитска Арабия.

През миналата седмица в Сити пристигна 20-годишното бразилско крило Савиньо, а Калвин Филипс се завърна след период под наем в Уест Хем.

„Савиньо играе по крилото. Той е убийствено добър един на един. Млад е и ще освежи отбора ни, но не е заместник на никого. Не е здравословно да направиш шест или седем промени преди старта на нов сезон“, добави Гуардиола.

През тази нощ Ман Сити ще изиграе първата си контрола в САЩ, която ще е срещу Селтик в Чейпъл Хил (Северна Каролина). Шампионите започват защитата на титлата си в Англия на 18 август срещу Челси.