Гуардиола: Холанд играе добре и вкарва, защото вече няма болка и умора

Спорт
17:55 - 17 Септември 2024
569
Гуардиола: Холанд играе добре и вкарва, защото вече няма болка и умора

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се изказа много ласкаво за стария познайник на “гражданите” Интер преди утрешния сблъсък между двата отбора на “Етихад” в Шампионската лига.

Той също така коментира страхотното начало на сезона на голмайстора на тима Ерлинг Холанд, който вкара 9 попадения в едва 4 мача в Премиър лийг. Така норвежецът може да отбележи своя гол номер 100 с екипа на “небесносините” именно срещу “нерадзурите”.

“Едва вчера гледах запис на миналогодишния финал в турнира за първи път. Това беше приятен и оспорван мач, като първото полувреме беше много по-добро от второто. След нашия гол имахме едно чисто положение чрез Фил Фоудън, докато те имаха две много големи възможности.

Късметът беше на наша страна, но можеше да стане обратното. Интер още тогава беше добър отбор, а сега е още по-добър. Ще го видите утре, въпреки че този път мачът няма да е финал. Там разполагат с добър наставник в лицето на Симоне Индзаги. Те са най-добрите в Италия и имат доста трофеи в ШЛ, докато нашият е само един.

Интер е исторически отбор с невероятен манталитет. Там са изградили състав, който да побеждава във всеки мач и да печели турнири. През последните години те са спечелили доста трофеи и това означава, че играчите им си мислят: “Можем да го направим”. Така че техният начин на мислене е подобен на нашия.

Дали Лаутаро Мартинес е способен да спечели “Златната топка”? Защо не, въпреки че предпочитам играч на Манчестър Сити да я спечели. Но той е впечатляващ футболист, който триумфира с Аржентина на Световното първенство и в Копа Америка. Интер има мнозина добри играчи.

Холанд може да стане още по-добър, но ако ми кажете, че в следващите си 100 мача той ще вкара още 99 гола, за мен това е добре. Да, неговата голова статистика е малко изненадваща. Знаете ли защо? Играх 11 години като професионален футболист и отбелязах едва 11 попадения, а този човек вкара 9 гола за 4 двубоя... Още един мач му трябва и ще ме изравни.

Разликата през този сезон е в това, че след изминалите болки и умора в неговото тяло, сега той се чувства по-добре, включително и в главата. Но имаме мач след мач след мач... Така че не знам какво ще се случи след два-три месеца. Не очаквам във всяка среща Холанд да бележи по два-три гола. В момента, в който това не се случи, то няма да е проблем, защото знам, че класата му си остава там”, коментира Гуардиола на днешната си пресконференция.